Messi en Dembélé trekken zich bij swingend Barça niets aan van ophef

Barcelona heeft zich donderdag overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey. Te midden van de ophef over mogelijke diskwalificatie in dat toernooi namen de Catalanen overtuigend revanche op Levante.

Barcelona
Barcelona
3 - 0
Levante
Levante

Barça verloor het heenduel met Levante met 2-1. Daarin speelde de jonge verdediger Juan Brandáriz, beter bekend als Chumi, mee bij de ploeg van Ernesto Valverde. Hij zou wegens een schorsing die hij opliep bij Barcelona B niet speelgerechtigd zijn geweest, waardoor Levante naar de Spaanse voetbalbond (RFEF) is gestapt. Als er gehoor wordt gegeven aan de klacht van de club uit Valencia, dan dreigt diskwalificatie voor Barcelona.

Daar trok het elftal zich weinig van aan in Camp Nou. Jasper Cillessen blonk vorige week uit bij Levante, maar in het thuisduel had hij weinig te doen. Barcelona kwam langzaam op gang, maar begon na kansen voor Lionel Messi en Arturo Vidal aan een constante belegering van het doel van Levante-doelman Aitor, die veel reddingen moest verrichten.

Toch scoorde Barça al twee keer voor rust. Messi en Ousmane Dembélé vonden elkaar constant met vernuftige passjes en dat leverde succes op. In de dertigste minuut dribbelde Dembéle op aangeven van Messi op het doel af en via verdediger Erick Cabaco dwarrelde de bal binnen: 1-0. Anderhalve minuut later zette Messi de Fransman opnieuw vrij met een simpele voetbeweging, waarna Dembélé ver uitweek en zijn matige inzet via Aitor opnieuw in het doel verdween.

Na de dubbelslag voor Dembélé bemoeide Philippe Coutinho zich veel met het spel. In de tweede helft kreeg de Braziliaan meerdere kansen en hij schoot in de vijftigste minuut ook raak, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zeven minuten later nam Messi alsnog het vroege slotakkoord voor zijn rekening, door af te ronden na een vloeiende aanval en een lage voorzet van Nelson Semedo.

Barça kreeg nog enkele mogelijkheden, maar speelde de wedstrijd verder relatief rustig uit. Daardoor kreeg Levante in blessuretijd nog een kans via Emmanuel Boateng, wiens schot op de paal ging. Barça moet nu afwachten of de deelname van Chumi in de eerste wedstrijd alsnog zorgt voor uitschakeling in het bekertoernooi. De Catalanen grepen de afgelopen vier jaar telkens de eindzege.