Barça krijgt het financieel niet op de rit: positie aanwinst Roque wankel

Reacties

Vol trots presenteerde Barcelona de Braziliaanse spits Vitor Roque een half jaar eerder, maar volgens de huidige berekeningen komt Barça voor het volgende seizoen in de financiële problemen.

Barça krijgt het financieel niet op de rit: positie aanwinst Roque wankel
© Pro Shots

De Catalanen bereikten eerder al een akkoord over de komst van Roque, door de financiële regeling rondom de blessure van Gavi was het voor Barcelona mogelijk om Roque voor het komende half jaar al in te schrijven. Omdat Gavi ernstig geblesseerd is, mag Barça tachtig procent van zijn salarisruimte gebruiken.

Daar heeft de club dus dankbaar gebruik van gemaakt door een extra spits toe te voegen aan de selectie, maar bij een terugkeer van Gavi, zijn er financiële problemen met de huidige boekhouding. Het salaris van de middenvelder komt dan immers weer volledig in de boekhouding te staan. COPE heeft er een uitgebreide berekening op losgelaten en de conclusie is dat Roque voor komend seizoen niet ingeschreven kan worden als Gavi terugkeert van zijn blessure.

Als dat het geval is, zal Barcelona na dit half jaar Roque niet meer in kunnen schrijven voor het seizoen 2024/25 in La Liga. In dat geval heeft de club een speler onder contract staan die dertig miljoen euro kostte en niet inzetbaar is voor trainer Xavi.

Barça zit behoorlijk in de knel door Financial Fair Play, de club geeft (veel) meer uit dan dat er normaal gesproken binnenkomt. Tot overmaat van ramp komt er de komende periode ook een stuk minder geld binnen, omdat Barcelona momenteel niet in Camp Nou speelt door een verbouwing. COPE schrijft dat Barça wacht op diverse betalingen en ergens twintig miljoen euro vandaan moet toveren om te voorkomen dat het salarisplafond in La Liga opnieuw flink omlaag gaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.