'Barça kan slechts dertien spelers inschrijven, Laporta blijft kalm'

Reacties

De financiële problemen blijven Barcelona achtervolgen, ook richting het nieuwe seizoen waarin de Spaanse titel geprolongeerd kan worden. Vooralsnog heeft Barça slechts dertien spelers in kunnen schrijven voor het nieuwe seizoen, maar voorzitter Joan Laporta verwacht geen verdere problemen.

'Barça kan slechts dertien spelers inschrijven, Laporta blijft kalm'
© Pro Shots

Het nieuws over de dertien ingeschreven spelers van Barça lekte uit kort voordat Laporta een dubbelinterview met Sport en Mundo Deportivo hield. De club is door de financiële regels van La Liga gebonden aan een budget en zonder de verkoop van spelers is er geen financiële draagkracht om alle spelers in te schrijven.

Dit was vorig seizoen ook al het geval met enkele aanwinsten en recenter werd de inschrijving van Gavi geannuleerd. Barcelona sloot een deal met de talentvolle middenvelder, maar La Liga gaf geen toestemming om het contract met de nieuwe financiële cijfers te registeren. Via een rechtszaak kreeg Barça alsnog toestemming.

Op dit moment heeft Barça de inschrijvingen niet op orde, maar Laporta sprak in het interview met Sport en Mundo Deportivo uit dat hij geen verdere problemen verwacht met de aanwinsten van dit seizoen. 'Wij gaan Inigo Martínez en Ilkay Gündogan zonder problemen registeren', sprak de beleidsbepaler van de club uit.

In de grote schoonmaak heeft Barcelona al enkele goede zaken gedaan. Zo werd eerder al bekend dat Antoine Griezmann de club definitief verliet en zijn met Jordi Alba, Sergio Busquets en Samuel Umtiti enkele grootverdieners vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.