Barça en PSG boycotten Spaanse tv-zender na opmerking over Yamal

Reacties

Het was dringen voor de pers in Parijs na het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Barcelona. Movistar+ kwam bedrogen uit. Beide kwartfinalisten besloten de Spaanse tv-zender te boycotten. Reden daarvoor was een opmerking van analist German Burgos. 

Barça en PSG boycotten Spaanse tv-zender na opmerking over Yamal
PSG
PSG
2 - 3
Barcelona
Barcelona

In Spanje heeft Movistar+ de exclusieve rechten in handen om de Champions League uit te zenden. Burgos was in het Parc des Princes aanwezig als analist. Toen Lamine Yamal het veld betrad voor de warming-up en de bal hooghield, maakte de ex-doelman en assistent-trainer van Atlético Madrid een misplaatste opmerking.

'Mocht het toch niet goed aflopen voor Yamal, kan hij nog altijd bij een verkeerslicht gaan staan', zei Burgos. Daarmee verwees hij naar mensen die bij stoplichten jongleren in ruil voor kleingeld. Die opmerking schoot in het verkeerde keelgat bij Barça, dat overging tot een boycot en Movistar+ na afloop niet te woord stond. Dat gold ook voor PSG.

Bekijk het moment hieronder

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Burgos heeft ondertussen zijn verontschuldigingen aangeboden. 'Het was niet mijn bedoeling om Yamal of iemand anders te kwetsen. Ik koos ervoor een grapje te maken over zijn kwaliteit, het ging in geen geval over zijn etniciteit of sociale klasse. Mijn excuses aan iedereen die zich beledigd voelde door mijn opmerking.

Christensen zorgt voor beslissing
Barcelona zou uiteindelijk met 2-3 winnen in de Franse hoofdstad. In de slotfase zorgde invaller Andreas Christensen voor de beslissing. De return is volgende week dinsdag in Barcelona. De aftrap is om 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.