Gouden wissels Xavi bezorgen Barça sterke uitgangspositie tegen PSG

Reacties

Barcelona heeft een uitstekende uitgangspositie om de halve finale van de Champions League te bereiken. Mede door een dubbelslag van Raphinha werd Paris Saint-Germain woensdagavond in het Parc des Princes met 2-3 verslagen, waardoor de Parijzenaars voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis verliezen.

Gouden wissels Xavi bezorgen Barça sterke uitgangspositie tegen PSG
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 3
Barcelona
Barcelona

Barcelona kon na een maand weer beschikken over Frenkie de Jong, die wegens een blessure afwezig was, maar in Parijs direct in de basis mocht beginnen. Een opvallend feit was verder dat Lamine Yamal met zijn zestien jaar de jongste basisspeler in de kwartfinale van de Champions League was. PSG trad aan met voormalig Barcelona-speler Ousmane Dembélé, die voorin met Marco Asensio en Kylian Mbappé speelde. Marquinhos droeg voor de 436e keer een PSG-shirt, waardoor hij recordhouder is.

PSG had in de openingsfase het meeste de bal en daarom leek het er sterk op dat Barcelona vooral op de counter loerde. De Parijzenaars waren in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij en kregen via onder meer Mbappé en Dembélé kansjes, maar dat veranderde na twintig minuten, toen Barcelona de controle overnam. Maar, de kansen die Barcelona kreeg, kwamen voornamelijk tot stand door fouten bij PSG. Zo ook bij het openingsdoelpunt van Barcelona, toen Gianluigi Donnarumma de mist in ging. Een strakke voorzet met buitenkant been van Yamal werd slecht weggewerkt door de Italiaanse doelman en daardoor viel de bal voor de voeten van Raphinha, die scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de goal van Raphinha schoot PSG zeven keer op doel, tegen één schot van Barcelona, maar na het openingsdoelpunt kwamen de Catalanen maar liefst negen keer in scoringspositie terecht. Echter, omdat onder meer Yamal en Raphinha onzorgvuldig waren, werd de score niet uitgebreid. Dat bood PSG de gelegenheid om de boel in de pauze te herstellen.

In een tijdsbestek van twee minuten stelde PSG daadwerkelijk orde op zaken. Voormalig Catalaan Dembélé kapte De Jong uit en schoot snoeihard de 1-1 tegen de touwen, waarna Vitinha na een leep balletje van Fabián Ruíz ook de tweede Parijse treffer maakte. Door de dubbelslag dreigde Barcelona overlopen te worden, maar trainer Xavi greep op het juiste moment in. Zo bleken zijn wissels goud waard te zijn, want amper een minuut na zijn invalbeurt, bediende Pedri Raphinha op schitterende wijze, waardoor de Braziliaan kundig de gelijkmaker kon maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort nadat Dembélé namens PSG de paal had geraakt, sloeg Barcelona opnieuw toe. Andreas Christensen, de vervanger van De Jong, kopte uit een corner van Ilkay Gündögan binnen, waarmee hij bij zijn eerste balcontact direct goud waard was. In het restant dat volgde was PSG wel dreigend, maar niet echt gevaarlijk. Zo werd Mbappé vakkundig verdedigd door de verdedigers van Barcelona, dat na de goal van Christensen zelf ook niet meer gevaarlijk was.

PSG leidt zodoende de tweede thuisnederlaag van het seizoen, maar die hoeft niet meteen fataal te zijn. Volgende week dinsdag kan de ploeg van Luis Enrique in Camp Nou alsnog plaatsing voor de halve finale veiligstellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.