Barça denkt aan belangrijke rol voor voormalig wonderkind Bojan

Reacties

Barcelona gaat naar verluidt Bojan Krkic een bestuurlijke functie aanbieden. Het voormalig wonderkind van de club en ex-speler van Ajax moet daarmee het gat opvullen dat Mateu Alemany binnenkort laat vallen.

Barça denkt aan belangrijke rol voor voormalig wonderkind Bojan
© Pro Shots

Eerder op woensdag werd al bekend dat Barcelona een opvolger gevonden heeft voor de vertrokken Jordi Cruijff. De voomalig middenvelder van de club Deco gaat aan de slag als sportief directeur van Barcelona. Tegelijkertijd werd bekend dat hij de komende weken nog samenwerkt met directeur voetbal Alemany, maar dat hij per 2 september uit dienst treedt.

Dat zorgt ervoor dat Barcelona op dit moment op zoek is naar bestuurlijke versterkingen. De Catalaanse club wil de structuur iets anders indelen en volgens Marca is Barça daarbij uitgekomen bij Bojan. Ooit stond hij te boek als megatalent bij Barcelona, maar die belofte kon hij nooit waarmaken. Na omzwervingen bij onder meer Ajax, AC Milan en Stoke City, hing hij eerder dit jaar na zijn periode bij Vissel Kobe zijn schoenen aan de wilgen.

Bij Barcelona moet Bojan zijn voormalig ploeggenoot bij de club Deco ondersteunen. Daarbij ligt de primaire focus op het volgen van de training van spelers. Hij gaat proberen de overstap voor spelers van de jeugdopleiding van Barcelona naar het eerste zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zelf zette hij in 2007 ook die stap, wat hem bijna honderdvijftig wedstrijden in het eerste opleverde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.