Barça bedingt opmerkelijke koopoptie in onderhandelingen met Atlético

Reacties

Barcelona heeft in de onderhandelingen met Atlético Madrid over Memphis Depay ook een aankoopoptie op Yannick Carrasco bedongen, zo bevestigt de koploper van La Liga. Het precieze bedrag wordt niet bekendgemaakt, maar volgens Spaanse media kan Carrasco voor circa twintig miljoen euro overstappen naar Barcelona. 

Barça bedingt opmerkelijke koopoptie in onderhandelingen met Atlético
© Pro Shots

Het is een opmerkelijke constructie, maar de afgelopen week werd wel duidelijk dat de naam van Carrasco is gevallen tijdens de gesprekken. Zo werd rekening gehouden met een ruildeal met de twee spitsen in de hoofdrol. Die kwam niet van de grond, omdat Atlético nog geen afscheid wilde nemen van de Belg. Uiteindelijk vertrok Memphis voor drie miljoen euro naar Madrid.  

Een transfer van Carrasco in de nabije toekomst lijkt wel reëel. Zijn contract loopt in de zomer van 2024 af en het lukt Atlético nog niet om de aanvaller langer vast te leggen. Inmiddels ligt Barcelona dus op de loer: voor circa twintig miljoen euro kan Carrasco worden ingelijfd. De club heeft een uitstekende relatie met zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi, die ook de belangen van Robert Lewandowski behartigt.

De 29-jarige Carrasco verkeert dit seizoen niet in grootse vorm. Hij was in vijftien competitieduels goed voor slechts één doelpunt en nul assists. Carrasco was ook niet altijd zeker van een basisplek en staat momenteel aan de kant met een spierblessure.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.