Barça B-coach Márquez ziet kans om Xavi op te volgen absoluut zitten

Reacties

Rafa Márquez heeft zich op de avond van het nieuws van het vertrek van Xavi uitgesproken over zijn toekomst bij Barcelona. De coach van het reserveteam van de Catalanen wordt door Spaanse media gezien als belangrijke kandidaat om de oud-middenvelder op te volgen.

Barça B-coach Márquez ziet kans om Xavi op te volgen absoluut zitten
© Pro Shots

Márquez speelde tussen 2003 en 2010 bij Barcelona en keerde als trainer in de zomer van 2022 terug op het oude nest. De 44-jarige Mexicaan heeft nu al anderhalf jaar de leiding over het tweede elftal van Barça. In de schaduw moet hij worden klaargestoomd voor het grote werk. Is komende zomer al het moment om hem door te schuiven naar de A-ploeg of moet de voormalige verdediger verder rijpen?

Márquez gaf zaterdagavond na de overwinning op Fuenlabrada op het derde niveau in Spanje duidelijk aan dat hij de kans niet zal laten liggen als hij de baan aangeboden krijgt. 'Ik merk het vanzelf als het mijn beurt is. Wie zou nu niet coach van Barcelona willen zijn? Ik blijf me er op voorbereiden. Dit is mijn tweede seizoen als trainer. De clubleiding heeft nu tot het einde van het seizoen om na te denken. Maar tegen zo'n kans kun je geen nee zeggen.'

Motta
Een andere oud-speler van de Catalanen die genoemd wordt als belangrijke kandidaat is Thiago Motta. Ook de 41-jarige Italiaan kwam zaterdagavond toevallig in actie met zijn team. Na het 2-2 gelijkspel van zijn Bologna uit tegen AC Milan kreeg ook Motta natuurlijk vragen over de ontstane vacature bij de Spaanse grootmacht. Motta reageerde tegenover Italiaanse media diplomatiek: 'Ik heb een paar minuten geleden pas gehoord dat Xavi vertrekt. Of er een toekomst is bij Barcelona voor mij? Ik leef in het heden. Ik geniet bij Bologna en ben gefocust op het heden.'

Motta maakte tussen 2001 en 2007 deel uit van de A-selectie van Barcelona, na als jonkie twee seizoenen bij de reserves te hebben gespeeld. In tegenstelling tot Márquez heeft hij als trainer dus wel al ervaring opgedaan op het hoogste niveau. De oud-middenvelder had even de leiding bij Genoa en ging na één seizoen als hoofdtrainer bij Spezia in september 2022 aan de slag bij Bologna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.