Barça alleen op kop, maar verliest Edmilson

Barcelona is de nieuwe koploper van de Primera División. De ploeg van coach Frank Rijkaard won met 1-0 van Numancia en passeerde Valencia, dat zaterdag niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel bij Real Betis Sevilla.

Barça alleen op kop, maar verliest Edmilson

Na de prachtige wedstrijden tegen Shakthar Donetsk en Real Mallorca had Rijkaard de aanhang gewaarschuwd dat ze niet weer een galavoorstelling moesten verwachten in het Camp Nou. Hij kreeg gelijk, want Barça oogde futloos en fantasieloos in het treffen met de promovendus.

Barcelona moest dan ook hard werken voor de drie punten, die uiteindelijk wel terechtkwamen bij de azulgranas. Henrik Larsson bezorgde Barcelona de winst. Hij torende in de zeventigste minuut boven alle andere spelers uit om een hoekschop van Xavi naar de verre hoek te koppen.

Rijkaard kreeg nog een flinke tegenvaller te verwerken, want Edmilson liep een flinke knieblessure op. Hij scheurde zijn linkermeniscus. De Braziliaanse international was twee minuten voordat hij geblesseerd raakte, ingevallen voor Samuel Eto'o.

Barcelona en Valencia hebben inmiddels al een flink gat geslagen naar de concurrentie. Dit weekeinde leden alle vijf ploegen die voor dit weekeinde de derde plaats deelden met een achterstand van drie punten op het tweetal, puntverlies.

Sevilla deed het nog het beste met een 0-0 gelijkspel bij Racing Santander. Alle andere clubs verloren. Espanyol sneuvelde bij Albacete (1-0), Real Zaragoza ging met 2-0 onderuit bij Villarreal, Osasuna verloor met dezelfde cijfers bij Málaga en Atlético Madrid kreeg zaterdag al een 1-0 verlies te slikken bij Real Sociedad.

Bekijk hier al onze video's