Bankzitter Vermeer loopt ontmoeting met Stam mis

Kenneth Vermeer mag zich met Los Angeles FC gaan opmaken voor de achtste finales van het MLS is Back Tournament. De keeper kwam tegen Portland Timbers echter opnieuw niet in actie en zag vanaf de kant hoe zijn ploeg de groepswinst, en daarmee een ontmoeting met Jaap Stam, vergooide.

Los Angeles
Los Angeles
2 - 2
Portland Timbers

LAFC en Portland Timbers waren allebei al zeker van een plek bij de laatste zestien en speelden in de nacht van donderdag op vrijdag enkel nog voor de eerste plaats in de groep. Dat deed LAFC opnieuw zonder Vermeer, die het toernooi nog in de basis was begonnen. Na het 3-3 gelijkspel tegen Houston Dynamo moest de Nederlander op de bank plaatsnemen tegen LA Galaxy.

LAFC won de ontmoeting met de stadsgenoot met liefst 6-2 en zo had Bob Bradley geen reden om Pablo Sisniega weer uit het team te halen. De Mexicaan keepte tegen Portland Timbers; Vermeer verscheen opnieuw op de bank. Vanaf die plek zag hij LAFC in de eerste helft een 0-1 achterstand ombuigen in een 2-1 voorsprong.

Met een overwinning had LAFC de groep gewonnen, maar negen minuten voor tijd verzorgde Jeremy Ebobisse de gelijkmaker. 2-2 was tevens de eindstand en dat veranderde de zaak: Portland Timbers heeft de groep nu gewonnen, LAFC eindigt als tweede. Dat betekent dat de ploeg van Vermeer het in de achtste finales opneemt tegen Seattle Sounders. Portland Timbers is de volgende tegenstander van het FC Cincinnati van Jaap Stam.