Balotelli zet vraagtekens bij zijn straf: 'Dan eindigt ieder duel met vier man'

Reacties

Mario Balotelli wijst de suggestie een moeilijke jongen te zijn van de hand. De Italiaanse aanvaller van Brescia zet vraagtekens bij zijn schorsing.

Balotelli zet vraagtekens bij zijn straf: 'Dan eindigt ieder duel met vier man'
© Pro Shots

Balotelli had zich ongetwijfeld een andere terugkeer op de Italiaanse velden voorgesteld. Want zijn eerste maanden bij Brescia mogen op zijn zachtst gezegd turbulent genoemd worden. De aanvaller was slachtoffer van racisme en werd door toenmalig trainer Fabio Grosso verbannen van de training.

Bovendien miste hij door tuchtrechtelijke sancties ook de nodige wedstrijden. Hij was begonnen aan het Brescia-avontuur met een schorsing die hij had meegenomen uit Frankrijk en zat de laatste twee duels ook geschorst aan de kant na een rode kaart wegens ongeoorloofd taalgebruik.

De 29-jarige aanvaller is het in de aanloop naar zijn rentree nog steeds oneens over die laatste sanctie. 'Het glipte uit mijn mond. De scheidsrechter hoorde het en stuurde mij van het veld', zei hij tegen Corriere dello Sport. 'Maar als al het grof taalgebruik zou worden bestraft, dan eindigen wedstrijden met twee spelers van elk team.'

Ondanks zijn reputatie ziet Balotelli zichzelf allerminst als een lastpak. 'Sinds mijn terugkeer in Italië ben ik niemand tot last geweest. Ik train serieus en doe mijn best op het veld. Ik pas me aan aan de wensen van de trainer, ook al heb ik soms het idee dat in sommige wedstrijden een middenvelder ben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.