Balotelli na drieënhalf jaar terug bij Italiaanse nationale ploeg

Reacties

Mario Balotelli is terug bij La Squadra Azzurra. Bondscoach Roberto Mancini heeft de 31-jarige spits opgeroepen voor de nationale ploeg van Italië.

Balotelli na drieënhalf jaar terug bij Italiaanse nationale ploeg
© Pro Shots

Balotelli kwam in september 2018 voor het laatst uit voor zijn land. Toen stond de aanvaller nog onder contract bij OGC Nice. Daar vertrok hij in de zomer van 2019, om via Olympique Marseille, Brescia en Monza afgelopen zomer in Turkije uit te komen bij Adana Demirspor.

Bij de nummer vier van de Süper Lig laat Balotelli deze jaargang weer flarden van zijn klasse zien. Met acht doelpunten in zeventien duels is hij gedeeld clubtopscorer. Mancini beloont die prestaties nu met een oproep voor de nationale ploeg.

Mancini heeft in totaal 35 spelers opgeroepen. Zij zullen van 26 tot en met 28 januari een trainingsstage afwerken in Coverciano. Eind maart wacht voor Italië de cruciale play-off-wedstrijd tegen Noord-Macedonië en daarna mogelijk de finale om een WK-ticket. Daarin zal de winnaar van het duel tussen Turkije en Portugal de tegenstander zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.