Balotelli helpt Milan met goals aan stevige derde positie

AC Milan heeft in de Serie A de derde positie met een overwinning op het al gedegradeerde Pescara (0-4) verstevigd. Mario Balotelli nam de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Al na tien minuten was de flamboyante Italiaan trefzeker. Vanaf elf meter bleef Balotelli, zoals gewoonlijk, buitengewoon koelbloedig: 0-1. Lang wist de thuisploeg vervolgens geen doelpunt meer te incasseren, maar had het ook niet de kwaliteit om zelf een mogelijkheid te creëren.

Na ruim een half uur kwam Milan alsnog op 0-2 dankzij een doelpunt van Sulley Muntari. Uit een vrije trap van Robinho volleerde de Ghanees de bal knap achter Pescara-keeper Matia Perin, die kansloos was omdat het schot van richting werd veranderd.

Direct na rust bracht Mathieu Flamini de degradant uit de Serie A de nekslag toe, door de bal uit een voorzet van Robinho van dichtbij in het net te werken: 0-3. De eindstand werd bepaald door Balotelli, die Perin met een hard schot te slim af was: 0-4.

Milan komt door de overwinning met 68 punten op de derde plaats, met nog twee wedstrijden te gaan. Fiorentina, dat vierde staat, heeft zeven punten minder en één wedstrijd minder gespeeld (woensdagavond uit tegen Siena). De derde stek levert in Italië een ticket voor de voorronde van de Champions League op.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.