Balotelli en Pazzini redden Seedorf, vrije val Inter

Clarence Seedorf heeft dankzij twee late goals met AC Milan in de slotfase een zege uit het vuur gesleept tegen Cagliari. Zo staat de Nederlandse trainer na drie duels op twee zeges (zijn debuut tegen Hellas Verona en vandaag) en een nederlaag (deze week in de beker tegen Udinese). Aartsrivaal Internazionale is ondertussen bezig aan een vrije val.

Cagliari – AC Milan 1-2
Lang stevende Milan af op een nederlaag. Een blunder van doelman Marco Amelia zorgde voor de achterstand. Hij trapte volledig mis. Mauricio Pinilla pakte de bal dankbaar op en bediende Marco Sau, die Amelia fraai uitkapte en de bal in een leeg doel werkte: 1-0.

In de tweede helft zocht Milan nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar kwam pas in de 87ste minuut langszij. Mario Balotelli schoot uit een vrije trap knap raak. De comeback was compleet toen Giampaolo Pazzini uit een corner van Keisuke Honda knap raak volleerde. Zo draaide de ploeg van Seedorf in een tijdsbestek van drie minuten de achterstand om in een 1-2 zege, aangezien Cagliari niet meer kon reageren op de goals van Milan.

Namens de Rossoneri begonnen Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis. Beiden werden voortijdig naar de kant gehaald. AC Milan bezet nu de negende plaats.

Internazionale – Catania 0-0
Internazionale is in de Serie A bezig aan een vrije val. Van de laatste negen competitieduels werd er maar één keer gewonnen. Ook tegen Catania konden de Milanezen niet overtuigen. Door de doelpuntloze remise staat Inter nog wel in de subtop, maar is de aansluiting met de top van Italië al lang en breed verloren.