Balkunstenaars bij Bayern München, Ieren duiken pub in

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Balkunstenaars bij Bayern München, Ieren duiken pub in

• De 'trucs van de week' bij Bayern München komen deze week van Thiago Alcántara, Douglas Costa en Rafinha. Op het trainingsveld laat het drietal zien welke kunstjes het allemaal in huis heeft.

Ierland plaatste zich maandag ten koste van Bosnië-Herzegovina voor het EK en dat werd de dagen daarna goed gevierd door de internationals van het land. In de pub bijvoorbeeld, met Robbie Keane, Shane Long, Robbie Brady en Wes Hoolahan als gangmakers.

• Vandaag precies zes jaar geleden hadden de Ieren minder geluk. Toen werd deelname aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika hen door de neus geboord door deze assist met de hand van Thierry Henry.

• Een dag later dan de Ieren plaatste ook Zweden zich deze week voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. En wie anders dan Zlatan Ibrahimovic was met twee goals de grote man in het beslissende duel met Denemarken (2-2). Tijdens een televisie-interview kwamen zijn teamgenoten hem bedanken.

• Brazilië won dinsdagavond het WK-kwalificatieduel met Peru overtuigend met 3-0. Aanvoerder Neymar scoorde weliswaar zelf niet, maar bouwde klaarblijkelijk wel een aardige band op met de arbiter van dienst. Het liefdevolle gebaar van de Barcelona-aanvaller landde bij scheidsrechter echter niet op vruchtbare grond.

'Zijn lijf, zijn kwaliteit om de bal altijd te kunnen veroveren, zijn spelinzicht: onbeschrijfelijk.'
De goede vorm waarin Bayern München-verdediger Jerome Boateng momenteel steekt, zette zijn ploeggenoot Javier Martínez ertoe de vergelijking te maken met een landgenoot van de Spanjaard zelf: Sergio Ramos. 'Jerome heeft alles en is net als Ramos in de laatste jaren een toonaangevende verdediger.' (Bild)

• Een zestiende plaats na twaalf speelronden, met slechts zeven punten op de scoretabel van de Eredivisie. Voor Willem II-trainer Jurgen Streppel is het de reden om niet pas ín de winterstop, maar daarvoor al op trainingskamp te gaan met de Tilburgers. 'De eindfase van de eerste competitiehelft is heel belangrijk en we willen er alles aan doen om toch nog met een goed gevoel de winterstop in te gaan', verklaart de oefenmeester in gesprek met het Brabants Dagblad in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PSV van komende zaterdag dit opmerkelijke fenomeen. Ook voor de thuisduels met SC Cambuur (6 december) en Roda JC Kerkrade (20 december) wil hij op trainingskamp.

• Je hebt overtredingen in alle soorten en maten. Dinsdagavond kwam er een geheel nieuwe categorie bij: de vriendschappelijke duw. Colombiaan James Rodríguez duwde een wat al te lang aarzelende ploeggenoot in de rug, waarop die zich drie stappen later ter aarde liet storten, met als resultaat een vrije trap mee.

• Door de uitschakeling van Denemarken in de play-offs tegen Zweden ontbreken er komende zomer voor het eerst sinds 1992 drie Europese kampioenen op een EK-eindronde. Maar niet alleen door het gemis van de titelhouders moet de voetballiefhebber komende zomer tientallen topspelers missen in Frankrijk, ook bij Servië, Bosnië, Montenegro en Slovenië lopen pareltjes rond. Althans, dat meent Sporza. De Belgische sportzender boetseerde uit een zeventienkoppige selectie een elftal vol Europese toppers. Daarin ruimden onze zuiderburen plaats in voor vier Nederlanders, als kleine troost.

• We weten niet waar dit duel gespeeld wordt of wie er scoort, maar soms hebben schitterende beelden – zoals van dit bewussie - geen woorden nodig.

'Barcelona? Je weet het nooit. Ik zou graag in Spanje werken als trainer en wil graag een goed team coachen, maar nog niet direct Barça.'
• Als speler was Patrick Kluivert zelf zes jaar actief bij Barcelona, maar de nu 39-jarige Amsterdammer is momenteel druk bezig om zijn loopbaan als hoofdtrainer van de grond te krijgen. Zijn eerste job als eindverantwoordelijke (zijn tijd als hoofdcoach van Jong FC Twente niet meegerekend) liep met de vroege uitschakeling in de WK-kwalificatie niet goed af. De ex-bondscoach van Curaçao en voormalig-assistent van de toenmalige Oranje-bondscoach Louis van Gaal zet dan ook nog niet te hoog in, maar durft stiekem al te dromen. (4G Radio)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.