Balk en Breij leiden Cambuur langs FC Den Bosch en naar koppositie

SC Cambuur is zaterdag aan kop gekomen in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Leeuwarden kwam in punten gelijk met VVV-Venlo dankzij een zege in eigen huis tegen FC Den Bosch. Cambuur heeft vaker gescoord dan VVV en staat daardoor op plek een.

SC Cambuur
SC Cambuur
3 - 1
FC Den Bosch

De ploeg van trainer Sjors Ultee was goed aan het seizoen begonnen met zeven punten uit drie wedstrijden, maar ging vorige week verrassend onderuit bij Helmond Sport (2-1). Daardoor had de club uit Leeuwarden iets goed te maken tegen FC Den Bosch, dat alleen in het openingsweekend won.

Cambuur begon uitstekend aan de wedstrijd en kende met Remco Balk en Michael Breij een succesvol aanvalsduo. Na negen minuten scoorde Breij op aangeven van Balk en bij de 2-0 was het recept enkele minuten later hetzelfde. Dankzij een goal van Rik Mulders deed Den Bosch iets terug. Na die treffer werd het duel kort gestaakt.

De bezoekers kwamen goed uit de kleedkamer en kregen na rust kansen op 2-2, maar de bal ging er niet in. Dat was mede dankzij keeper Yanick van Osch, die verschillende keren reddend optrad. Aan de andere kant ging de bal er wel in nadat keeper Jakub Ojrzynski een strafschop veroorzaakte door Balk onderuit te halen. Milan Smit schoot overtuigend raak en bepaalde de eindstand zo op 3-1.