Van Veen is van de nul af, pijnlijke avond voor Emmen

FC Groningen heeft na een nederlaag en een gelijkspel weer eens het zoet van een overwinning in de Keuken Kampioen Divisie geproefd. Op bezoek bij TOP Oss maakte Kevin van Veen bovendien zijn eerste goals voor de FC in een 0-2 overwinning. Aan de Oude Meerdijk ging FC Emmen verrassend over de knie tegen FC Dordrecht, met een komisch eigen doelpunt als meest opmerkelijke moment.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 2
FC Groningen

De ploeg van Dick Lukkien was dringend toe aan een succesje na twee wedstrijden die welgeteld één punt en geen enkele treffer hadden opgeleverd. In het Frans Heesen Stadion ging het zeker niet vanaf de eerste minuut van een leien dakje, pas in de zevende minuut van de blessuretijd kon Van Veen de score openen tegen zijn ex-club. Toen de spits TOP Oss twintig minuten na rust voor een tweede keer pijn deed, was de buit binnen voor de noorderlingen.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 4
FC Dordrecht

FC Emmen beleefde een zeer slechte avond tegen FC Dordrecht, ingeleid door een vroege rode kaart voor Maikel Kieftenbeld. Doelpunten van Joey de Bie en Adrian Segicic zetten de ploeg van Michele Santoni op 0-2 in Drenthe. Joey Konings deed wat terug, maar Mathis Suray herstelde de marge voor de Schapenkoppen. Een tweede gele prent voor Rocco Robert Shein maakte dat ook Dordt met tien man eindigde. Een extreem klungelige eigen goal van Mike te Wierik voltooide een waardeloze avond voor Fred Grim en zijn ploeg. Konings maakte nog 2-4.

Helmond Sport
2 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

SC Cambuur heeft vrijdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden bij Helmond Sport, op De Braak verloor de ploeg van Sjors Ultee vlak voor tijd met 2-1. Enkele minuten na rust maakte Martijn Kaars het eerste doelpunt van de wedstrijd voor de ploeg van Bob Peeters. Twintig minuten voor tijd redde Milan Smit - de grote man bij Cambuur in deze eerste weken - een punt voor de formatie uit Leeuwarden. Tenminste, dat dacht Smit. De man van de avond werd Kaars, die in de laatste minuut voor 2-1 en dolle vreugde in Helmond zorgde.

Jong FC Utrecht
1 - 0
Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade heeft zichzelf vrijdagavond geen dienst bewezen. Na een foutloos begin in de drie eerste wedstrijden, ging de koploper van Bas Sibum onderuit op Sportpark Zoudenbalch. Tegenstander Jong FC Utrecht kreeg vooral in de eerste helft zelfs kansen om voor de volle winst te gaan, maar deed daar niets mee. Diep in blessuretijd ging Roda-doelman Koen Bucker vreselijk in de fout bij een hoekschop, Jesse van de Haar profiteerde en schoot de Utrechtse jonkies naar de volle winst.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 0
De Graafschap

VVV-Venlo heeft vrijdagavond van De Graafschap gewonnen. Alexander Büttner miste een strafschop voor de club uit Doetinchem, waarna VVV-spits Michalis Kosidis de score opende. De Griek besliste het onderonsje in Noord-Limburg tien minuten voor tijd door te doen wat Büttner had nagelaten: scoren vanaf elf meter. Simon Colyn van De Graafschap was er toen al niet meer bij: hij was met een directe rode kaart weggestuurd.

MVV Maastricht
2 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

MVV gaat vrolijk door waar het vorige seizoen gebleven was: bij het winnen van wedstrijden. Vrijdagavond had de formatie van Maurice Verberne in de eigen Geusselt geen grote problemen met Jong Ajax: al binnen een kwartier was het verschil gemaakt door twee doelpunten van Koen Kostons. MVV hield de voorsprong vast - al maakte Gabriel Misehouy nog 2-1 - en staat na drie wedstrijden (de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven kon niet gespeeld worden door een afgekeurd veld) op zeven punten. Enige minpunt: Nicky Souren kreeg direct rood voor een smerige overtreding.

Telstar
Telstar
0 - 1
FC Eindhoven

Ook FC Eindhoven is goed aan het seizoen begonnen. Vrijdagavond wonnen de mannen van de Aalsterweg de wedstrijd in Velsen-Zuid met 0-1. Even na rust zorgde Thomas Oude Kotte met een eigen doelpunt voor de volle winst voor de ploeg van Willem Weijs. Telstar is nu samen met Jong Ajax de enige ploeg die nog geen punt heeft gepakt in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Den Bosch
1 - 2
Jong PSV
Jong PSV

FC Den Bosch ging vrijdag onderuit tegen de beloften van PSV. Yuya Ikeshita liet de avond in De Vliert nog mooi beginnen met de 1-0 na tien minuten, maar in enkele minuten gaf de ploeg van Tomasz Kaczmarek de wedstrijd weg: 1-1 door Emir Mars, 1-2 door Muhlis Dagasan. Zodoende blijven de Bosschenaren na vier wedstrijden steken op drie punten.