Bale alweer in topvorm, anekdote Ancelotti over Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bale alweer in topvorm, anekdote Ancelotti over Ronaldo

Gareth Bale is vol in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Welshman doet dat evenwel in een ietwat andere ambiance. Santiago Bernabéu is even verruild voor een veldje ergens in een Brits weiland. De traptechniek en het enthousiasme van de Real Madrid-vedette zijn er overigens nog wel!

Mauro Icardi heeft op vakantie samen met zijn vrouw, tevens zijn zaakwaarnemer, genoeg om van te genieten. En laten we de gewilde spits van Internazionale vooral gelijk geven. Op deze foto is overduidelijk te zien hoe mooi de omgeving is!

Carlo Ancelotti krijgt als coach van Bayern München te maken met een keur aan vedetten. In een groot interview met FourFourTwo legt de ervaren Italiaanse coach uit hoe hij met die sterspelers om gaat. Zo haalt hij een anekdote op uit zijn tijd bij Real Madrid, met Cristiano Ronaldo in een hoofdrol. 'Ik vertelde hem ooit dat ik hem zou sparen voor een grote wedstrijd. Hij keek me in shock aan, waarop ik maar snel vertelde dat het een grapje was…' Ook Zlatan Ibrahimovic kon wel wat hebben van zijn coach, toen ze samenwerkten bij PSG. 'Ik was ooit zo boos dat we uit het toernooi om de Coupe de France werden gekegeld na penalty's tegen Evian. We speelden zo verschrikkelijk slecht. Eerst sloopte ik een deur en daarna trapte ik hard tegen een doos die vervolgens belandde op het hoofd van Zlatan. Hij reageerde niet…' Wij zijn vooral benieuwd hoe lang het duurt voordat Ancelotti test hoe het zit met het incasseringsvermogen van Ribéry.

'Guardiola heeft ons het mooiste en attractiefste voetbal gegeven dat de club ooit heeft gezien.'
• Franck Ribéry mag dan kritiek gehad hebben op de naar Manchester City overgestapte coach Pep Guardiola. Volgens clubicoon Paul Breitner heeft Guardiola als trainer van Bayern wel degelijk uitstekend gepresteerd. 'Van Gaal is begonnen en Heynckes heeft dat uitgebouwd, maar Pep heeft echt wat neergezet.' (TZ)

• Ook voor de scheidsrechters gaat het seizoen beginnen. En gezien deze beelden komt dat helemaal goed!

'Ja, ik ben oneerlijk behandeld bij Manchester United…'
• Het duurt een paar jaar, maar dan is het hoge woord er ook uit. Ooit was David Moyes de kroonprins van het Britse trainersgilde, maar na zijn overstap van Everton naar Manchester United liep zijn loopbaan een flinke deuk op. Hij vertilde zich in het seizoen 2013/14 aan de erfenis van Sir Alex Ferguson bij de Engelse recordkampioen en mislukte vervolgens bij Real Sociedad. Nu zint hij als kersverse manager van Sunderland op revanche.

'De markt is gek geworden…'
• Was getekend, Thomas Tuchel. De coach van Borussia Dortmund vindt dat de transfersommen te gek voor woorden zijn. Een flinke uitspraak voor iemand die met zijn club al 113 miljoen euro aan nieuwe transfers uitgaf. Toegegeven, bij Dortmund lijkt er nog wel een gedachte achter te zitten en er zijn clubs die dit bedrag bijna in één keer aan een speler spenderen, maar het totaalbedrag waarvoor de zwartgelen hebben kunnen winkelen mag er ook zijn.

• Over gekte op de markt gesproken. Alavés wil Barcelona wel verlossen van de overbodige rechtsback Douglas. Alavés-preses Josea Querejeta is ook voorzitter van basketbalclub Laboral Kutxa. Aangezien er geen geld is om Douglas te kopen, stelt hij een ruildeal voor met Barcelona. Het wisselgeld: de Hongaarse basketballer Adam Hanga… (Sport)

'Het is fantastisch om te zien met welke geweldige drive supporters zich voor de club hebben ingezet om hun steentje bij te dragen in deze financieel moeilijke tijd.'
Jan van Halst, technisch en commercieel directeur van FC Twente, roemt de fans. Zij haalden met de supportersactie 'Twente voor Twente' 80.196,74 euro op voor de club. Een bedrag dat de Tukkers goed kunnen gebruiken. (FCTwente.nl)

• Rustaaaaagh!!!, zou ADO Den Haag-cultheld Tommy Beugelsdijk zeggen.

'Het is een eer om aanvoerder van het nationale elftal te zijn. Ik zou daar zeker klaar voor zijn. Het is een belangrijke rol. Je vertegenwoordigt je land en je hebt de verantwoordelijkheid.'
Jérôme Boateng (27) wil graag de onlangs gestopte Bastian Schweinsteiger opvolgen als aanvoerder van het Duitse nationale team. De sterke centrale verdediger van Bayern München heeft echter concurrentie van Manuel Neuer, Sami Khedira, Mats Hummels en Toni Kroos. Dat is dus nog een behoorlijke kluif… (Bild)

• Vriendschap vergaat niet. Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum zagen elkaar weer eens. Dit keer in de Verenigde Staten bij het oefenduel van afgelopen nacht tussen AS Roma en Liverpool, dat eindigde in 2-1 voor de Romeinen met Strootman in de gelederen. Beide spelers kennen elkaar nog goed uit hun PSV-periode tussen 2011 en 2013. Even een mooi plaatje voor in het plakboek!

• Natuurlijk ging alle aandacht uit naar Arek Milik, maar ondertussen werd er maandagavond ook gewoon gevoetbald in Napels. Mede dankzij deze fraaie treffer van Dries Mertens won Napoli met 3-0 van Olympique Nice in een oefenduel.

• Een prachtig gebaar van Xavi. De 36-jarige middenvelder van Al-Sadd heeft zijn jacht geschonken aan Proactiva Open Arms, een organisatie in Spanje die zich inzet voor vluchtelingen. Proactiva Open Arms gaat het fraaie schip veilen.

• Aan Thibaut Courtois is een goede basketballer verloren gegaan, zo laat de keeper van Chelsea zien in de hal waar NBA-club Minnesota Timberwolves traint.

'Ik denk na de 1-1 in Amsterdam niet dat Ajax het redt. PAOK is toch wat mannelijker, agressiever en zal alles uit de kast halen om een resultaat over de streep te trekken.'
• Voormalig PAOK Saloniki-trainer Rinus Israël heeft er weinig fiducie in dat Ajax zich woensdagavond ten koste van de Griekse club plaatst voor de laatste voorronde in de Champions League. (De Telegraaf)

• Nog altijd is het niet officieel, de 'wereldrecordtransfer' van Paul Pogba naar Manchester United. De 23-jarige middenvelder van nu nog Juventus is in elk geval helemaal gefocust op het nieuwe seizoen.

• Het is vandaag 2 augustus, de dag waarop Erik Meijer zijn 47ste verjaardag viert. Gefeliciteerd! De oud-aanvaller, thans actief als analyticus, is de enige Nederlander die voor drie verschillende Bundesliga-clubs minimaal één doelpunt liet aantekenen.

• En Leo Beenhakker blaast 74 kaarsjes uit. Het is alweer een decennium geleden dat 'Don Leo' als bondscoach van Trinidad en Tobago fungeerde op het WK in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.