Bakker ziet PSG ruim winnen, Traoré vervangt Memphis met verve

Paris Saint-Germain en Olympique Lyon hebben eenvoudig de volgende ronde van het toernooi om de Coupe de la Ligue bereikt. Bij Lyon, waar Kenny Tete een basisplaats had, greep ex-Ajacied Bertrand Traoré de hoofdrol na het wegvallen van Memphis Depay.

Le Mans
Le Mans
1 - 4
PSG
PSG

Het Coupe de la Ligue-toernooi is niet het meest prestigieuze bekertoernooi van Frankrijk, maar dat was voor Paris Saint-Germain-trainer Thomas Tuchel geen reden om een B-elftal het veld in te sturen. Met sterren als Kylian Mbappé, Ángel Di María, Marco Verratti, Marquinhos en Pablo Sarabia in de basis werd Le Mans, dat uitkomt in de Ligue 2, eenvoudig verslagen. Sarabia opende in de 21ste minuut de score uit een fraaie voorzet van Di María.

Nog voor rust werd het duel beslist. Eric Maxim Choupo-Moting tikte simpel binnen na goed werk van Mbappé, die zelf de 0-3 voor zijn rekening nam. Een houdbaar schot van Di María betekende vlak na rust de 0-4, voordat Le Mans via Harisson Manzala de eer redde. Mitchel Bakker zag bij PSG op de bank, maar de ex-Ajacied kreeg geen speeltijd van Tuchel en moet dus nog wachten op zijn debuut in het eerste.

Olympique Lyonnais
4 - 1
Toulouse
Toulouse

Zonder de geblesseerde Memphis bereikte Olympique Lyon eenvoudig de volgende ronde. Een paar dagen na de horrorwedstrijd tegen Stade Rennes (0-1 nederlaag), waar behalve Memphis ook Jeff Reine-Adelaide een kruisband afscheurde, bleek Toulouse de ideale tegenstander om wat vertrouwen te tanken. Bertrand Traoré (ex-Ajax) opende de score na een knappe individuele actie. Een afstandsschot van Jean Lucas betekende nog voor rust de 2-0, voordat Kouadio Koné vlak na de hervatting de spanning terug in de wedstrijd bracht.

Traoré liet echter zien klaar te zijn voor een belangrijkere rol bij Lyon. De aanvaller zit dit seizoen vaak op de bank, maar was tegen Toulouse de grote man. Hij schoot in de 57ste minuut de 3-1 tegen de touwen en in de extra tijd werd het via Martin Terrier ook nog 4-1 voor Lyon, waar Tete de laatste weken veel speeltijd kreeg en ook nu de wedstrijd weer volmaakte.