Bakker verlaat Bundesliga en voegt zich bij Oranje gekleurd Atalanta

Reacties

Mitchel Bakker vervolgt zijn loopbaan in de Serie A. Atalanta Bergamo heeft met Bayer Leverkusen een akkoord bereikt over de transfer van de 23-jarige linksback, die ook de medische keuring met goed gevolg heeft doorstaan.

Bakker verlaat Bundesliga en voegt zich bij Oranje gekleurd Atalanta
© Pro Shots

Zo is Bakker na zijn vertrek bij Ajax in 2019 alweer toe aan zijn derde buitenlandse club. Na zijn transfervrije overstap naar Paris Saint-Germain maakte de jeugdinternational in 2021 voor zeven miljoen euro opnieuw een transfer naar Leverkusen, waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen zeventig keer in actie kwam in alle competities.

Door de komst van Alejandro Grimaldo (Benfica) vertroebelde het perspectief op speeltijd echter voor Bakker. Leverkusen was bereid mee te werken aan een transfer en ontvangt naar verluidt zo'n tien miljoen euro voor de ex-Ajacied, die in Bergamo met Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon drie landgenoten treft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bakker stond volgens de Italiaanse berichtgeving ook in de belangstelling van Werder Bremen, maar kiest dus voor een overstap naar Italië. Bij Atalanta zal hij moeten concurreren met Deens international Joakim Maehle en Sead Kolasinac, die ook deze week werd aangetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Bakker
Meer over M. Bakker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.