Bakircioglu waarschuwt FC Twente voor stunt van 'zijn' Hammarby IF

Reacties

Kennedy Bakircioglu kijkt uit naar de komende Europese ontmoetingen tussen zijn voormalig werkgevers FC Twente en Hammarby IF. De Zweed ziet de Tukkers als favoriet voor het tweeluik in de voorronde van de Conference League, maar stelt dat Hammarby niet onderschat moet worden.

Bakircioglu waarschuwt FC Twente voor stunt van 'zijn' Hammarby IF
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Hammarby IF
Hammarby IF

Bakircioglu speelde tien seizoenen bij de club uit Stockholm en twee seizoenen bij FC Twente. Hij wilde graag naar Enschede komen voor de heenwedstrijd, maar daarvoor is zijn agenda te vol. Bij de return in de Tele2 Arena is de 14-voudig international wel van de partij.

‘Ik heb geen officiële functie bij Hammarby, maar af en toe vragen ze mij om bij een wedstrijd te zijn. Ik ben dan een soort ambassadeur voor de club', aldus Bakircioglu. 'Ik denk dat Hammarby het Twente nog moeilijk kan gaan maken. Zeker in Stockholm, met de fanatieke fans en een wedstrijd op kunstgras.'

'Hammarby is momenteel een middenmoter in de Allsvenskan, maar de laatste weken zijn de resultaten beter en ze hopen zich in de komende jaren in de Zweedse topdrie te nestelen. Ook in financieel opzicht maakt de club stappen', vertelt de oud-speler van FC Twente en Ajax, die bij Hammarby een mythische status heeft.

'Hammarby heeft de nodige talenten die doorkomen uit de opleiding en de huidige trainer staat voor attractief voetbal. Daar stonden we vroeger al om bekend: in mijn tijd bij Hammarby spraken de fans vaak over ons samba-voetbal', aldus King Kennedy, zoals hij wordt genoemd bij Hammarby. 'Misschien kan dit elftal voor een stunt zorgen tegen Twente, al zijn de kwaliteiten van Twente hier ook bekend en het niveau in de Eredivisie is ook duidelijk hoger dan in de Allsvenskan. Ik hoop gewoon op twee mooie wedstrijden.'

Lees het volledige interview met Kennedy Bakircioglu over zijn tijd bij FC Twente, zijn heldenstatus bij Hammarby IF, 'buurman' Zlatan Ibrahimovic en zijn veelbesproken haardracht nu op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.