Bailey ziet heldenrol in rook opgaan in heerlijk spektakelstuk

In een waar spektakelstuk hebben Hannover 96 en Bayer Leverkusen gelijkgespeeld: 4-4. De bezoekers konden de tweede plek in de Bundesliga voor zich opeisen, maar lieten dat na door een late tegengoal van Julian Korb.

Voor de pauze stond het al 3-2. Leverkusen nam na elf minuten de leiding dankzij Ihlas Bebou, maar zag even later later dat de thuisploeg alweer op 2-1 stond. Admir Mehmedi schoot de gelijkmaker namens de bezoekers drie minuten later al binnen. Op slag van rust was het Felix Klaus die Hannover alsnog met een voorsprong liet rusten.

In de tweede helft groeide de pas twintigjarige Leon Bailey (foto) bij de bezoekers uit tot de belangrijkste man. De in de rust ingevallen aanvaller, die in de belangstelling staat van onder meer Arsenal, maakte de 3-3 en 3-4 op identieke wijze. Het voormalige Ajax-doelwit snelde vanaf links op de goal af en schoot via keeper Philipp Tschauner raak. In de slotminuten werd de voorsprong ongedaan gemaakt door Korb, die uit een scrimmage de 4-4 eindstand op het scorebord zette.

Door het gelijkspel blijven beide teams meedraaien in de enorme subtop van de Bundesliga.