Bahebeck maakt situatie armetierig NAC troosteloos

Reacties

NAC Breda heeft een dramatische avond beleefd. FC Utrecht zette de ontredderde Brabantse ploeg te kijk in het Rat Verlegh Stadion.

Bahebeck maakt situatie armetierig NAC troosteloos
NAC Breda
NAC Breda
0 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

NAC Breda stevent af op directe degradatie uit de Eredivisie. De signalen wijzen de laatste weken niet op een ontsnappingsroute voor de Brabanders. Het gebrek aan bestuurlijke dadendrang komt de prestaties op het veld niet ten goede. De oogst in 2019 – twee punten – bood ook geen reden voor optimisme.

Zaterdag kwam er voor de aftrap van een ander veld op dat punt slecht nieuws. De Graafschap zette in Heerenveen een volgende stap op weg naar handhaving en maakte met de zege de situatie van NAC nog nijpender.

Die druk werkte ogenschijnlijk eerder verlammend dan inspirerend voor NAC. FC Utrecht was in de openingsfase heer en meester in het Rat Verlegh Stadion, zonder dat het tot uitgespeelde kansen leidde. De Bredase ploeg gaf halverwege de eerste helft een teken van leven met de kopkans voor Menno Koch.

NAC zocht echter na 45 minuten met een beroerd gevoel en onder een striemend fluitconcert de kleedkamer op. Jean-Christophe Bahebeck was daarvoor verantwoordelijk. De Franse aanvaller brak na ruim een half uur met een kopbal de ban namens FC Utrecht. Op slag van rust mocht hij ook de credits krijgen voor de 0-2. Zijn individuele actie eindigde door een sliding van Pele van Anholt. De VAR bood geen soelaas voor NAC, dat door Simon Gustafson vanaf de stip meer pijn werd gedaan.

NAC was gebroken en maakte in de tweede helft een ontredderde indruk. In de 54ste minuut werd dat onderstreept door Willem Jansen, die met zijn hoofd de 0-3 op het scorebord bracht. Niet veel later maakte Bahebeck zijn glansrol compleet, waarna de roep om het vertrek van trainer Mitchell van der Gaag van de tribunes rolde.

Met de vierde Utrechtse treffer was de wedstrijd gespeeld. NAC deed als aangeschoten wild nog halfslachtige pogingen de eer te redden. Een doelpunt bleek te hoog gegrepen voor de Bredase formatie, die van geluk mocht spreken dat de gasten de kans op een monsterscore lieten liggen.

De pijn is er in Breda niet minder om. Door de nederlaag is NAC nog vaster op de laatste plaats gekomen. Het gat naar nummer zeventien FC Emmen is acht punten. FC Utrecht zette dankzij de derde uitzege op rij een grote stap op weg naar de play-offs.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Emmen
34
10
8
16
41-72
-31
38
15
Fortuna Sittard
34
9
7
18
50-80
-30
34
16
Excelsior
34
9
6
19
46-79
-33
33
17
De Graafschap
34
8
5
21
38-75
-37
29
18
NAC Breda
34
5
8
21
29-74
-45
23
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Iedereen bij onmachtig NAC lijkt het al te hebben opgegeven'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.