Bad boy en rockzanger Osvaldo maakt opmerkelijke rentree als prof

Reacties

Hij speelde al bijna vier jaar geen profvoetbal meer en reeg de schandalen aaneen in zijn tijd als speler, maar toch keert Dani Osvaldo terug in de voetbalwereld. De Argentijnse club Banfield durft het aan met de oud-international van Italië.

Bad boy en rockzanger Osvaldo maakt opmerkelijke rentree als prof
© Pro Shots

En dat mag op zijn zachtst gezegd opmerkelijk heten. Niet alleen omdat de inmiddels 33-jarige Osvaldo in de laatste jaren van zijn actieve carrière vooral in het nieuws kwam door diverse misdragingen en tal van incidenten, maar ook omdat hij zijn kicksen nu al bijna vier jaar niet meer heeft aangeraakt en in 2016 besloot verder te gaan als muzikant.

De rockster wordt nu dus toch weer voetballer, want Banfield heeft bekendgemaakt dat Osvaldo een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend. De geboren Argentijn sprak volgens lokale media afgelopen week al met trainer Julio César Falconi en die gesprekken waren dus vruchtbaar. Deze vrijdag meldt Osvaldo zich op de training van de Argentijnse club.

De vraag is wat Banfield, momenteel zestiende in de Argentijnse Super Liga (van de 24 clubs), denkt op te schieten met het aantrekken van Osvaldo. In zijn laatste periode bij Boca Juniors in 2016 bevestigde de veertienvoudig international van Italië zijn reputatie van schandaalspits door fans van de club te beledigen en met vechtpartijen en pikante selfies.

Sigaret
Uiteindelijk bleek het opsteken van een sigaret in mei 2016 de druppel. Het betekende het voorlopige einde van de actieve carrière van Osvaldo, die zich de jaren ervoor ook al onmogelijk had gemaakt bij Internazionale en Southampton. In Milaan ruziede hij op de training met Roberto Mancini en Mauro Icardi, bij The Saints raakte hij slaags met José Fonte.

Spelersprofiel

D. Osvaldo


Geboortedatum:
12 januari 1986
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Buenos Aires
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
81 kg

Nadat Ronald Koeman in 2014 trainer was geworden bij Southampton, waren de dagen van de recordaankoop van The Saints geteld. De loopbaan van Osvaldo, die begin vorig decennium nog indruk maakte bij Espanyol en AS Roma, raakte daarna in verval. De bad boy maakte er ook nooit een geheim het leven buiten de lijnen te leuk te vinden om voor zijn vak te leven.

Na zijn afscheid in 2016 kwam Osvaldo vooral nog in de publiciteit wegens zijn muzikale carrière. Zo deed hij mee aan de Italiaanse versie van Dancing with the Stars en was hij zanger van zijn rockband Barrio Viejo. Toch voelde hij het verlangen weer terug te keren in het voetbal. Dat zijn vader Raúl fan is van Banfield, is volgens Argentijnse media een belangrijke reden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.