Rokende Osvaldo maakt zich ook snel onmogelijk bij Boca

Reacties

Pablo Daniel Osvaldo is na een klein half jaar alweer op weg naar de uitgang bij Boca Juniors. Roken in de kleedkamer lijkt de druppel te zijn geweest.

Rokende Osvaldo maakt zich ook snel onmogelijk bij Boca

Op 7 januari van dit jaar werd Osvaldo door Boca gecontracteerd. De club wist wat het in huis haalde, want de nu dertigjarige spits staat bekend als een bad boy. Eerder zorgde hij op huurbasis bij Boca al voor ophef door de bestuurders van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) uit te maken voor maffiosi en prostituees uit te nodigen tijdens een trainingskamp.

Boca durfde het echter aan met Osvaldo, die sinds zijn terugkeer mede door blessureleed slechts vier wedstrijden speelde en daarin niet wist te scoren. Wel vestigde hij de aandacht op zich door beledigingen, provocerende gebaren naar de fans, vechtpartijen en pikante selfies. Toen hij deze week een sigaret opstak in de kleedkamers, vond trainer Guillermo Barros Schelotto het genoeg geweest.

Ook bij bijna al zijn clubs hiervoor vertrok Osvaldo al met problemen. Southampton leende hem in de tweede helft van 2014 uit aan Internazionale, waar hij zich onmogelijk maakte door te ruziën met medespeler Mauro Icardi en trainer Roberto Mancini. Begin dat jaar was hij op de training van Southampton slaags was geraakt met José Fonte, waardoor hij moest vertrekken bij The Saints.

De Engelse club had hem in 2013 overgenomen van AS Roma, waar hij het aan de stok had gekregen met interim-trainer Aurelio Andreazzoli. Verder kwam Osvaldo uit namens Huracán, Atalanta Bergamo, Lecce, Fiorentina, Bologna, Espanyol en FC Porto. Dankzij een Italiaanse overgrootvader kwam hij in het bezit van een Italiaans paspoort en speelde hij veertien keer namens de Azzurri.

Het is de vraag welke club het nog aandurft met Osvaldo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.