Bacuna helpt Aston Villa op weg naar bekersucces

Reacties

Leandro Bacuna heeft Aston Villa op het goede spoor gezet richting de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. De middenvelder opende de score tegen Leicester City (2-1).

Bacuna helpt Aston Villa op weg naar bekersucces

Bacuna zorgde na ruim een uur voor de 1-0 op Villa Park. De voormalige middenvelder van FC Groningen werd aangespeeld door aanvoerder Ron Vlaar, dribbelde naar binnen vanaf de linkerkant en plaatste de bal met precisie in de verre hoek. Daarmee beloonde zowel Bacuna als Vlaar het vertrouwen van de nieuwe manager Tim Sherwood.

De managerswissel bij Aston Villa was goed nieuws voor de Nederlanders. Sherwood, die het FA Cup-duel volgde vanaf de tribune, ruimde direct basisplaatsen in voor het duo. En dat terwijl Vlaar de laatste twee duels onder leiding van de onlangs ontslagen Paul Lambert nog op de bank zat. Voor Bacuna was het pas de vierde keer dit seizoen dat hij mocht starten. In de vorige jaargang was de rechtspoot nog een vaste waarde, maar na afgelopen zomer kwam hij op de reservebank terecht.

Met zijn sterke optreden tegen Leicester City hielp Bacuna zijn ploeg op weg naar een plaats bij de beste acht in hét bekertoernooi van Engeland. Het slotakkoord was echter voor Andrej Kramaric, de spits die eerder dit seizoen namens NK Rijeka nog drie keer scoorde tegen Feyenoord in de Europa League (3-1). De aanvaller van Leicester maakte de 2-1, nadat Scott Sinclair vlak daarvoor nog de marge op twee had gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.