Bacuna en Padt leggen aanbieding FC Groningen naast zich neer

Reacties

Juninho Bacuna en Sergio Padt willen hun nog één jaar doorlopende contract bij FC Groningen vooralsnog niet verlengen. De Trots van het Noorden is ook met Ajax in gesprek over de dit seizoen al gehuurde Deyovaisio Zeefuik en spits Mateo Cassierra.

Bacuna en Padt leggen aanbieding FC Groningen naast zich neer

Bacuna en Padt (foto) waren met hun sterke prestaties spaarzame lichtpuntjes in het moeizame seizoen van Groningen, dat als twaalfde eindigde in de Eredivisie. Pogingen van de clubleiding om de sterkhouders te behouden, hebben vooralsnog geen effect. De twintigjarige middenvelder en de 27-jarige doelman hebben de aanbieding om hun contract open te breken naast zich neergelegd. Ze willen beiden afwachten welke belangstelling er loskomt en wat de plannen van Groningen zijn.

Padt schermt met buitenlandse interesse en weet dat Vitesse voor hem in de markt is. Vitesse-directeur Marc van Hintum laat tegenover VI weten het management van Padt eerder al te hebben benaderd, maar dat er recent geen contact meer is geweest. Vitesse zoekt een ervaren doelman die er direct staat. 'Het belangrijkste is dat we wel iemand halen die de concurrentie aan kan gaan met onze huidige keepers. We gaan niet iemand halen omdat iedereen roept dat Vitesse een nieuwe doelman nodig heeft', aldus Van Hintum. 'Maar het is inderdaad een aandachtspunt.' Jeroen Houwen en Remko Pasveer beschikken beiden nog over een doorlopend contract.

Groningen heeft een onrustig jaar achter de rug en eindigde voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 (destijds veertiende) niet in het linkerrijtje. De noorderlingen hopen twee van de spelers met wie de nieuwe coach Danny Buijs voor betere tijden moet gaan zorgen bij Ajax vandaan te halen. Met de Amsterdammers is al gesproken over het definitief overnemen van de sinds januari gehuurde rechtsback Zeefuik en de mogelijkheden om Cassierra, achttien keer trefzeker voor Jong Ajax, te huren.

Tegenover de mogelijke komst van de Colombiaanse aanvaller staat het waarschijnlijke vertrek van Lars Veldwijk. De 26-jarige spits heeft nog een tweejarig contract, maar heeft zichzelf onmogelijk gemaakt en zat al sinds februari niet meer bij de wedstrijdselectie. Ook na een gesprek met Buijs is het vertroebelde perspectief van de Zuid-Afrikaans international nog niet verbeterd. Eerder werd al bekend dat de contracten van Yoëll van Nieff en Kasper Larsen niet worden verlengd en dat Ahmad Mendes Moreira (Kozakken Boys) de eerste aanwinst is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.