FC Groningen zet Veldwijk uit selectie

Reacties

Lars Veldwijk is voorlopig teruggezet naar FC Groningen Onder-23. Dat heeft de club daags na de ontstane ophef rond de spits bekendgemaakt.

FC Groningen zet Veldwijk uit selectie

Groningen-trainer Ernest Faber vertelde zondag na het 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag dat Veldwijk in de slotfase had geweigerd in te vallen. De coach vertelde toen al dat de kwestie maandag besproken zou worden met de directie.

Veldwijk maakte zondagavond via social media nog duidelijk niets van de uitspraken van Faber te begrijpen. 'Met verbazing hoor ik dat ik vandaag zou hebben geweigerd om in te vallen voor FC Groningen. Hiervan is echter geen sprake. Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet', aldus de spits.

FC Groningen geeft verder geen uitleg over de kwestie. De club zegt zich volledig te richten op de volgende competitiewedstrijd, komende vrijdag uit tegen VVV-Venlo.

Veldwijk kwam dit seizoen tot achttien optredens voor Groningen in de Eredivisie. De 26-jarige spits, die afgelopen zomer overkwam van KV Kortrijk, scoorde daarin in totaal vier keer.

'Lars Veldwijk heeft zich onmogelijk gemaakt bij FC Groningen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.