Babel vraagt aandacht Koeman met heldenrol bij Besiktas

Daags voordat Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal zijn eerste voorselectie bekendmaakt, heeft Ryan Babel zich laten gelden in de Süper Lig. De aanvaller van Besiktas scoorde twee keer tegen Trabzonspor en hielp zijn ploeg daarmee aan een 0-2 overwinning.

Naast Babel stond ook Jeremain Lens in de basis bij Besiktas, dat door de overwinning bij Trabzonspor nu drie punten minder heeft dan Galatasaray en Istanbul Basaksehir. Babel opende twintig minuten voor tijd de score. De aanvaller gaf een voorzet vanaf links een klein tikje, waardoor Álvaro Negredo in balbezit kwam en Babel in scoringspositie kon brengen. Babel faalde van dichtbij niet.

Een paar minuten later vonden Negredo en Babel elkaar opnieuw. Ditmaal zette laatstgenoemde een één-twee op met de Spaanse spits en liet hij Trabzonspor-doelman Onur Kivrak andermaal kansloos. Babel staat nu op negen competitiedoelpunten voor Besiktas, maar stond voor vanavond al een tijdje droog. Zijn laatste goals in de Süper Lig dateerden van 17 december, toen Babel een hattrick maakte tegen Osmanlispor.

Babel mocht van begin tot eind meedoen bij Besiktas, terwijl Lens vier minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Dinsdag horen de Nederlanders of Koeman denkt dat hij ze zou kunnen gebruiken in de aankomende oefeninterlands van Oranje tegen Engeland (23 maart) en Portugal (26 maart).