Babel laat Galatasaray dromen van comeback in zinderende titelstrijd

Reacties

Galatasaray heeft zich zaterdag weer gemeld in de Turkse titelstrijd door koploper Besiktas te verslaan. Ryan Babel had door het maken van de openingstreffer een groot aandeel in de zege.

Babel laat Galatasaray dromen van comeback in zinderende titelstrijd
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
3 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Babel controleerde na elf minuten een bal van achteruit, waardoor hij oog in oog kwam te staan met doelverdediger Ersin Destanoglu. Met zijn linker rondde de routinier vervolgens knap af. Via een benutte strafschop van Rachid Ghezzal kwam Besiktas voor rust langszij, maar in de blessuretijd van de eerste helft heroverde Galatasaray de leiding omdat ook Radamel Falcao toesloeg vanaf de stip.

Een klein kwartier voor tijd sloeg Arda Turan (de vervanger van Babel) de hoop van Besiktas aan gruzelementen door de 3-1 voor zijn rekening te nemen. Overigens maakte Ryan Donk wél de negentig minuten vol.

Besiktas, dat in theorie zaterdag al kampioen had kunnen worden, moet in de resterende twee speelrondes nog vol aan de bak. De formatie van Sergen Yalcin heeft maar twee punten meer dan Fenerbahçe, dat zaterdag door een goal van Enner Valencia in de blessuretijd met 1-2 won bij Ankaragücü. Galatasaray volgt op drie punten.

Voor Babel wordt het een interessante week, ook omdat bondscoach Frank de Boer vrijdag zijn voorselectie bekendmaakt voor het EK. Met Galatasaray stuit de aanvaller nog op Denizslispor (dinsdag) en Yeni Malatyaspor (zaterdag). Voor Besiktas wachten duels met Karagumruk (dinsdag) en Göztepe (zaterdag). Fenerbahçe treft Sivasspor (dinsdag) en Kayserispor (zaterdag).

Champions League
Overigens plaatst de kampioen van Turkije zich alleen voor het hoofdtoernooi van de Champions League als de winnaar van de lopende editie van het miljardenbal zich ook via de competitie heeft gekwalificeerd voor het elitetoernooi. Voor finalist Manchester City gaat deze vlieger sowieso op en ook Chelsea is hard op weg naar een stek in de topvier van de Premier League.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2020/2021

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Beşiktaş
40
26
6
8
89-44
+45
84
2
Galatasaray
40
26
6
8
80-36
+44
84
3
Fenerbahçe
40
25
7
8
72-41
+31
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Galatasaray
Meer over Galatasaray
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.