EK-programma Oranje bekend, voorselectie volgt al snel

Reacties

De KNVB heeft het programma van het Nederlands elftal in aanloop naar en tijdens het EK bekendgemaakt. Na afloop van de play-offs in de Eredivisie begint Oranje aan een trainingsstage in Zeist. Bondscoach Frank de Boer maakt zijn voorselectie volgende week al bekend.

EK-programma Oranje bekend, voorselectie volgt al snel
© Pro Shots

Met het oog op de driedaagse trainingsstage die op maandag 24 mei begint, maakt De Boer volgende week vrijdag (14 mei) bekend wie kans maken op een plek in de EK-selectie. Uit hoeveel spelers het voorlopige keurkorps zal bestaan, meldt de KNVB niet. De stage wordt op 26 mei afgesloten, waarna De Boer een toelichting zal geven op de EK-selectie.

Op vrijdag 28 mei verzamelt de selectie in Zeist en een dag later reist men af naar Portugal voor een trainingskamp. Of dat ook doorgaat, is nog niet zeker. Nadat de KNVB bekendmaakte dat er op 2 juni in Portugal geoefend wordt tegen Schotland maakte het land bekend dat de coronamaategelen en inreisvoorwaarden aanzienlijk verscherpt werden. De Portugese overheid maakt op zijn vroegst op 15 mei bekend of een versoepeling reëel is. De KNVB doet onderzoek naar back-upscenario's voor het trainingskamp in Lagos.

Op 6 juni, een dag na terugkomst in Nederland, oefent Oranje in de Grolsch Veste in Enschede tegen Georgië. In de dagen daarna wordt iedere dag getraind in Zeist in aanloop naar de eerste EK-wedstrijd, op 13 juni in de Johan Cruijff Arena tegen Oekraïne.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.