Babel komt met dubbel gevoel richting Nederland

Besiktas heeft terrein moeten prijsgeven op Galatasaray. De bijdrages van Ryan Babel en Jeremain Lens waren tegen Trabzonspor niet genoeg voor de zege (2-2).

Babel kreeg in tegenstelling tot zijn ploeggenoot Lens een uitnodiging voor de cruciale WK-kwalificatieduels van Oranje. De aanvaller kan zich na een absentie van bijna zes jaar weer melden in Noordwijk. Tegen Trabzonspor liet hij zien waarom Dick Advocaat hem heeft geselecteerd. In de dertiende minuut tekende Babel met een fraaie hakbal voor de assist van de 1-0 van Anderson Talisca.

De voorsprong van Besiktas was echter geen lang leven beschoren. Olcay Sahan bracht Trabzonspor terug in de wedstrijd. De gasten moesten na bijna een uur opnieuw in de achtervolging. Jeremain Lens bracht met een schot van zeventien meter in de kruising Besiktas andermaal op voorsprong. Voor een zege was het niet genoeg. Hugo Rodallega tekende in de tachtigste minuut voor de 2-2, waardoor Besiktas op vijf punten staat van koploper Galatasaray.

Göztepe kon als nummer vier niet profiteren van het puntenverlies van Besiktas. Tegen Basaksehir was de promovendus niet opgewassen (1-2). Alexandru Epureanu en Emmanuel Adebayor maakten voor rust het verschil voor de ploeg van Eljero Elia, die de negentig minuten volmaakte.