Babel hoofdrolspeler in Turkse titelstrijd: 'Gelukkig was het geen buitenspel'

Reacties

Bij een gunstig resultaat in Ankara had Besiktas zaterdag kampioen van Turkije kunnen worden, maar Galatasaray werkte daar niet aan mee en heeft zich weer gemengd in de spannende titelstrijd. Ryan Babel deed zijn oude club pijn en hoopt dat er nu een prachtige week voor hem zit aan te komen.

Babel hoofdrolspeler in Turkse titelstrijd: 'Gelukkig was het geen buitenspel'
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
3 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Babel werd in zijn loopbaan al een keer eerder kampioen van Turkije. Dat was in het seizoen 2016/17, toen hij nog onder contract stond bij Besiktas. De inmiddels 34-jarige Nederlander staat tegenwoordig op de loonlijst bij Galatasaray en maakte zaterdag zijn eerste goal tegen zijn voormalig werkgever. Babel ontsnapte in de elfde minuut aan buitenspel en opende de score. Daarmee zette hij Galatasaray op het juiste spoor voor een 3-1 overwinning.

De VAR keek nog naar de beelden van het doelpunt van Babel, maar vond geen reden om in te grijpen. 'Gelukkig was het geen buitenspel', wordt de aanvaller geciteerd door Fanatik. 'We waren plotseling onzeker of het doelpunt wel goedgekeurd zou worden. We moesten deze wedstrijd winnen en wisten dat onze taak gemakkelijker zou worden met een vroege openingsgoal. Het was onze plicht om dit doelpunt te maken en we hebben vandaag een erg hongerig Galatasaray gezien.'

Dat Besiktas zaterdag mogelijk kampioen kon worden, werkte voor Galatasaray extra motiverend. 'Dat mochten we natuurlijk niet laten gebeuren. Er was een mix van allerlei factoren en we hebben een goede overwinning behaald', zei Babel, die met Galatasaray weer helemaal meedoet in de strijd om de landstitel. Met nog twee speelronden te gaan in de Süper Lig bedraagt de achterstand op koploper Besiktas nu drie punten. Fenerbahçe staat nog tussen de twee teams in.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2020/2021

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Beşiktaş
40
26
6
8
89-44
+45
84
2
Galatasaray
40
26
6
8
80-36
+44
84
3
Fenerbahçe
40
25
7
8
72-41
+31
82
4
Trabzonspor
40
19
14
7
50-37
+13
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Voor Babel betekende zijn openingstreffer van zaterdagavond zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Hij heeft ook al vijf assists achter zijn naam staan. Babel hoopt daarmee voldoende indruk te hebben gemaakt op bondscoach Frank de Boer, die aankomende vrijdag zijn voorselectie voor het EK bekend zal maken. Bij de vorige interlandperiodes was Babel steeds van de partij.

Zo kan het een prachtige week worden voor Babel, die met Galatasaray dinsdag tegen Denizlispor speelt en zaterdag Yeni Malatyaspor treft. De Turkse landstitel is nog altijd haalbaar. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.