Babel en Besiktas straffen geklungel Galatasaray genadeloos af

Besiktas heeft zaterdagavond de derby van Galatasaray gewonnen: 3-0. De ploeg van aanvaller Ryan Babel loopt daardoor in op de koploper van de Süper Lig. Het gat tussen de twee clubs is nog maar drie punten.

Met Babel in de basis en Jeremain Lens op de bank opende Besiktas de aanval op koploper Galatasaray. Ondanks kansen over en weer stond het na 45 minuten nog 0-0. Vlak na rust was het wel raak voor de thuisploeg, mede door een blunder van Galatasaray-keeper Fernando Muslera. De Uruguayaan liet een simpele voorzet van rechtsback Gökhan Gönül uit zijn handen glippen en spits Cenk Tosun profiteerde: 1-0.

De beslissing volgde in de 75ste minuut en weer ging er een geklungel van Galatasaray aan vooraf. Babel trok naar binnen vanaf de linkerflank en gaf een ogenschijnlijk matige pass op Dusko Tosic, maar via een voet van Pepe kwam de bal alsnog voor de voeten van de bij een hoekschop mee naar voren gekomen verdediger. De afronding van de Serviër was spitswaardig. Het slotakkoord was aan invaller Álvaro Negredo. Gary Medel stuurde de aanvaller weg na een glijpartij aan Galatasaray-zijde. De Spanjaard omspeelde Muslera en schoof de 3-0 binnen.

Istanbul Basaksehir, waar Eljero Elia onder contract staat, kan zondag de koppositie in Turkije grijpen. Daarvoor moet de ploeg thuis winnen van Osmanlispor.