'Babalj heeft snelle voeten, plotseling kan hij verrassen'

AZ moet het Australische talent Eli Babalj rustig brengen, want hij zal moeten wennen in de Eredivisie aan de handelingssnelheid. Als geen ander kan John van 't Schip de spits introduceren die deze zomer de gelederen bij de Alkmaarse club is komen versterken.

'Babalj heeft snelle voeten, plotseling kan hij verrassen'

Van 't Schip had als trainer van Melbourne Heart Babalj immers twee jaar onder zijn hoede. Gezien de beperkte financiële middelen werkte de ex-Ajacied met enkele talenten van Australische bodem die hij liet rijpen. Babalj was een van hen.

'Eli heeft zich via invalbeurten vrij goed ontwikkeld', vertelt Van 't Schip. 'Het enige probleem was in het begin zijn lichaamsbouw. Door de groei kreeg hij last van blessures. We hebben een speciaal trainingsprogramma voor hem gemaakt en vervolgens ging hij met sprongen vooruit.'

RootsBabalj (foto) is een Australiër met Servische roots. Robert Prosinecki zag vorig jaar als trainer van Rode Ster Belgrado in hem de nieuwe aanvalsleider. Maar de aanvankelijke trots van de transfer sloeg bij de aanvaller al gauw om in bittere teleurstelling toen bleek dat de roemruchte club zijn salaris niet kon en wilde betalen. In december vorig jaar keer Babalj terug naar Melbourne.

Van 't Schip: 'Rode Ster is ook geen club om je eerste stappen te maken. Soms heeft Babalj dat Balkan-achtige in zijn gedrag. Nukkig, wat in zichzelf gekeerd en ontevreden als hij de bal niet krijgt. Maar je kunt hem er goed bij hebben in je groep. Hij is een gedreven jongen, helemaal gek van voetbal. Zijn grote idool is Zlatan Ibrahimovic. Eli heeft snelle voeten. Je kunt hem een tijdje niet zien, maar dan ineens demonstreert hij verrassende dingen.' (Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen