B-garnituur PSV doet het rustig aan tegen Excelsior Maassluis

Reacties

PSV heeft woensdagavond zonder problemen de volgende ronde van het toernooi om de TOTO KNVB-beker gehaald. De amateurs van Excelsior Maassluis werden met 0-4 verslagen.

B-garnituur PSV doet het rustig aan tegen Excelsior Maassluis
Excelsior Maassluis
Excelsior Maassluis
0 - 4
PSV
PSV

Trainer Mark van Bommel gooide zijn complete elftal om. Onder de elf nieuwe namen was debutant Michal Sadilek, vorig seizoen nog aanvoerder van PSV Onder-19 onder leiding van Van Bommel. Jordan Teze, Cody Gakpo, Erick Gutiérrez, Aziz Behich en Trent Sainsbury debuteerden al eerder, maar stonden woensdag voor het eerst in de basis.

PSV begon beroerd aan de wedstrijd. Marouane Afaker kreeg al na 45 seconden een goede kans, maar volleerde over. De eerste echte kans voor PSV was direct raak. Na een kwartier stuurde Donyell Malen rechtsback Teze de diepte in en diens voorzet werd binnengelopen door Gakpo: 0-1.

Excelsior Maassluis werd geen moment overrompeld door PSV, dat in een zeer laag tempo speelde op het kunstgras in Maassluis en vooral niet veel energie leek te willen verspillen. Na gerommel van Nicolas Isimat-Mirin kreeg Vincent van den Berg nog een goede kans op de 1-1; zijn inzet was uiteindelijk een prooi voor Eloy Room. Vlak daarna was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet van Sadilek werd tegen de touwen gekopt door Sainsbury: 0-2.

Ook in de tweede helft scoorde PSV twee keer. Mauro Júnior liet zich in de 69ste minuut zien met een heerlijke actie en prima pass richting invaller Ramon Pascal Lundqvist, die diagonaal raak schoot voor de 3-0. Een paar minuten later zette Isimat-Mirin de eindstand op het scorebord door zijn hoofd te zetten tegen een scherpe vrije trap van Mauro.

Zo won PSV, waar Matthias Verreth als invaller nog debuteerde, vrij eenvoudig van Excelsior Maassluis. De Eindhovenaren komen zaterdag weer in actie, dan is in Breda het worstelende NAC de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.