AZ zwaait overbodige Vejinovic uit na tien jaar Eredivisie

Reacties

Marko Vejinovic vervolgt zijn loopbaan definitief in Polen. AZ meldt dat de 29-jarige middenvelder voor drie jaar heeft getekend bij Arka Gdynia, waar hij het laatste half jaar al op huurbasis speelde.

AZ zwaait overbodige Vejinovic uit na tien jaar Eredivisie

Vejinovic had bij AZ echter nog een contract voor drie jaar, waardoor hij zich bij de start van de voorbereiding gewoon weer in Alkmaar meldde. Daar kreeg de voormalig jeugdinternational al snel te horen dat hij net als de inmiddels al vertrokken Mats Seuntjens en Bjørn Johnsen op zoek mocht naar een nieuwe club.

Het is voor de Amsterdammer met Servische roots dus Arka Gdynia geworden, de club waar hij vorig seizoen al veertien competitiewedstrijden speelde en vijf keer scoorde. Het resulteerde in de vijfde plaats in de Poolse Ekstraklasa. Dit seizoen staat zijn nieuwe werkgever laatste met twee punten uit zes duels.

Voor Vejinovic komt er na tien jaar zo een einde aan zijn verblijf in de Eredivisie. In 2009 debuteerde hij als negentienjarige bij AZ, waarna hij bij Heracles Almelo en Vitesse uitgroeide tot een gewaardeerde kracht. Zijn transfer naar Feyenoord liep uit op een mislukking. Eenmaal terug bij AZ liep hij een zware knieblessure op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.