AZ weet weer wat winnen is en stoot FC Twente van derde plek

Reacties

AZ heeft zondagmiddag de derde plaats overgenomen van FC Twente. Een dag nadat de Tukkers met 3-0 van koploper PSV verloren, rekenden de Alkmaarders eenvoudig af met FC Volendam. Ruben van Bommel zorgde al vroeg voor het hoogtepunt van het duel.

AZ weet weer wat winnen is en stoot FC Twente van derde plek
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 0
FC Volendam
FC Volendam

AZ had al sinds 21 oktober (3-0 tegen SC Heerenveen) niet meer gewonnen in de Eredivisie en verloor tussendoor ook twee keer van Aston Villa in de Conference League. Er was de Alkmaarders er dus veel aan gelegen om tegen provinciegenoot Volendam weer eens drie punten te pakken. Dankzij een heerlijke goal van Van Bommel lag de ploeg van trainer Pascal Jansen ook al vroeg op koers. De negentienjarige linksbuiten trok naar binnen en schoot de bal verwoestend in de bovenhoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de eerste competitiegoal van Van Bommel sinds 13 augustus had AZ al snel kunnen doordrukken, maar grote kansen waren niet besteed aan Ernest Poku en de later geblesseerd uitgevallen Sven Mijnans. Omdat Vangelis Pavlidis op Mio Backhaus en de paal stuitte en een goal Van Bommel werd afgekeurd wegens buitenspel van Poku, mocht Volendam aanvankelijk nog hopen op een stunt. Robert Mühren kon echter niet profiteren van een duwtje in de rug van Riechedly Bazoer door Garang Kuol.

Vijf minuten na rust moest AZ-doelman Mathew Ryan wel ingrijpen bij een pegel van Damon Mirani. De Australische doelman redde stijlvol en voorkwam zo een snel antwoord op een treffer van Pavlidis. Linksback David Møller Wolfe bood de Griekse spits na een steekpass van Bruno Martins Indi een niet te missen kans: 2-0. Toen jubilaris Martins Indi tien minuten later tot vreugde van alles en iedereen in Alkmaar ook zijn eerste doelpunt sinds maart 2022 meepikte, was het duel van alle spanning ontdaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Volendam na de 4-1 nederlaag tegen Sparta Rotterdam en het 3-3 gelijkspel tegen NEC opnieuw veel goals incasseerde, viel Backhaus niet aan te rekenen. De Duitse doelman verrichtte bijvoorbeeld twee knappe saves, voordat Martins Indi in derde instantie scoorde. Nadat Jayden Addai als invaller zijn debuut had gemaakt, raakte Pavlidis nogmaals de paal. In de extra tijd miste Van Bommel nog een grote kans, terwijl Volendam aan een eretreffer rook. Zo boekte AZ op eenvoudige wijze een broodnodige zege.

AZ Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
6
N.E.C.
33
13
11
9
64-50
+14
50
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.