AZ vreest PSV niet: 'We gaan uit van eigen kracht'

Reacties

In de aanloop naar hun onderlinge krachtmeting zijn de rollen bij AZ en PSV omgedraaid. Waar de Alkmaarders de afgelopen twee jaar overtuigend afrekenden met hun toppersyndroom, is het nu PSV dat al vijftien keer op rij niet wist te winnen in een Eredivisie-kraker.

AZ vreest PSV niet: 'We gaan uit van eigen kracht'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
PSV
PSV

Welk effect de negatieve serie mogelijk heeft op de Eindhovens ploeg, daarover maakt AZ-trainer Pascal Jansen zich niet druk. 'Als zij daar last van hebben, dan moeten ze er maar last van hóúden', aldus Jansen. 'Verder houd ik me daar niet mee bezig.'

Bij winst achterhaalt AZ komende zondag PSV op de ranglijst, in de strijd om de tweede plaats achter koploper Ajax. Die plek biedt toegang tot de voorrondes van de Champions League. Volgens clubicoon Barry van Galen is AZ dit seizoen in alle linies sterker dan PSV, zo liet hij weten in de Retteketet Podcast van VI. Jansen waagt zich niet aan een dergelijke stelling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat beschouw ik als een compliment van zo’n grote speler, die heel veel heeft betekend voor AZ', reageert Jansen. 'Hoe dan ook verwacht ik een wedstrijd op het scherpst van de snede. Dit zijn geweldige duels om te spelen. We gaan uit van eigen kracht. Met veel zelfvertrouwen, na onze goede wedstrijd tegen FC Twente afgelopen zaterdag.'

Jansen kan tegen PSV weer een beroep doen op Fredrik Midtsjø. De Noorse middenvelder is hersteld van een hamstringblessure, die hem de laatste twee wedstrijden langs de kant hield. Pantelis Hatzidiakos daarentegen is voorlopig uitgeschakeld. De centrumverdediger blijkt eind februari botschade in zijn knie te hebben overgehouden, bij een charge van Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis.

Hatzidiakos trainde de week daarna aangepast en speelde nog wel tegen Vitesse. Waarna zijn knieklachten terugkeerden. De Griekse international hoeft niet geopereerd te worden, maar zijn herstel zal minimaal twee maanden in beslag nemen. Timo Letschert zal opnieuw zijn positie overnemen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'AZ is in elke linie beter dan PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.