AZ verliest kort voor start Eredivisie-seizoen aanvoerder Til

Reacties

Arne Slot moet op zoek naar een nieuwe aanvoerder voor AZ. Guus Til is in Moskou gearriveerd om zijn transfer naar Spartak Moskou af te ronden. Zaterdag zal hij met zijn zaakwaarnemer eerst nog de stadsderby tussen Spartak Moskou en Dinamo Moskou bezoeken. Maandag volgt de medische keuring van Til, die zelf al persoonlijk akkoord is en een contract voor vier seizoenen zal ondertekenen.

AZ verliest kort voor start Eredivisie-seizoen aanvoerder Til

Spartak dacht in de zoektocht naar een nieuwe man voor achter de spitsen eerst aan Gastón Pereiro van PSV, maar ondanks een geaccepteerd bod ging deze transfer niet door. Het management van Pereiro zette een streep door de deal. Vervolgens kwamen de Russen uit bij de 21-jarige Til. Die gaf direct aan open te staan voor een verhuizing en vroeg de clubleiding van AZ om mee te werken aan een overgang.

Het eerste bod van Spartak werd afgewezen, maar vervolgens bleven de clubs met elkaar in gesprek. Donderdag, na afloop van de 0-3 zege van AZ op BK Häcken, liet Til al weten dat het de goede kant opging en dat de transfer 'een kwestie van tijd' leek. Hij nam al afscheid van de supporters en heeft nu zijn gewenste overstap te pakken. Met de transfer is een bedrag van rond de 18 miljoen euro gemoeid, waarmee hij de recordaankoop van Spartak Moskou wordt. 'We hadden Guus graag binnenboord gehouden, maar hij wilde dit zelf heel graag. En uiteindelijk is er voor alle betrokken partijen een goede deal uitgekomen. We zijn nu bezig met de laatste details', bevestigde technisch directeur Max Huiberts van AZ.

Het vertrek van Til is vervelend nieuws voor AZ, aangezien de middenvelder een belangrijke speler was in het team van Slot. Hij maakte vorig seizoen nog twaalf doelpunten in de Eredivisie. Huiberts heeft al aangegeven dat hij op zoek gaat naar een externe vervanger voor Til, die werd opgeleid bij AZ en uiteindelijk 95 duels in het eerste elftal speelde. 'We gaan proberen versterking op het middenveld aan te trekken. Die gesprekken lopen nu', aldus Huiberts. 'Daarnaast hebben we in de huidige selectie spelers die op de plek van Guus kunnen spelen. Bovendien zijn we bezig met een nieuwe buitenspeler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.