AZ veegt de vloer aan met Club Brugge bij mogelijk afscheidsduel Danjuma

Reacties

AZ heeft zaterdagmiddag in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge aan het zelfvertrouwen gewerkt. De ploeg van Arne Slot won met ruime cijfers (5-2) van de Belgische topclub, waar Arnaut Danjuma Groeneveld ondanks de transferperikelen gewoon in de basis begon.

AZ veegt de vloer aan met Club Brugge bij mogelijk afscheidsduel Danjuma

Danjuma staat na zijn eerste seizoen bij Club in de belangstelling van onder meer AC Milan, Tottenham Hotspur, Southampton en Stade Rennes en gaf eerder deze week tegenover VI aan dat hij wel openstaat voor een transfer. 'Ik ben ambitieus en wil graag stappen maken. Als ik daar de kans voor krijg: waarom niet?', vertelde de aanvaller, die in Brugge nog een contract tot medio 2022 heeft.

Volgens Danjuma is er sprake van concrete belangstelling in zijn persoon. Dat weerhield Club-coach Philippe Clement (die eerder deze zaterdag afscheid nam van de naar Bologna vertrokken Stefano Denswil) er niet van om de aanvaller gewoon te laten beginnen tegen AZ. Zijn mogelijke afscheidswedstrijd werd er voor Danjuma één om snel te vergeten.

AZ stond al na twaalf minuten op een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Albert Gudmundsson en Calvin Stengs. Een kwartier in de tweede helft maakte Myron Boadu er 3-0 van en Bjørn Johnsen, die weet dat hij mag uitkijken naar een andere club, verzorgde de vierde treffer van de middag. Met de 5-0 van Ferdy Druijf werd het allemaal wel erg pijnlijk voor Club.

Met doelpunten van Loïs Openda en Jelle Vossen wist Club de eer nog enigszins te redden, maar een comeback zat er niet in. Voor AZ betekent dit de derde zege van de oefencampagne; eerder werden Eendracht Aalst (3-1) en PAOK Saloniki (1-0) verslagen. FC Oleksandria uit Oekraïne was met 0-3 te sterk voor de Alkmaarders, die volgende week nog tegen Telstar oefenen. Daarna moet de ploeg van Slot klaar zijn voor de duels met Häcken, in de tweede voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.