AZ top in topwedstrijden: vijf zeges, vijf keer geen tegengoal

Reacties

AZ kreeg in het verleden het verwijt dat het niet thuis gaf in topwedstrijden, maar daar is dit seizoen allesbehalve sprake van. Na de zege op Ajax behoudt de ploeg van Arne Slot zijn maximale score tegen de traditionele topdrie.

AZ top in topwedstrijden: vijf zeges, vijf keer geen tegengoal
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 2
AZ
AZ

AZ heeft de laatste vijf wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV allemaal gewonnen. Bovendien kregen de Alkmaarders in deze topduels geen enkel tegendoelpunt. De ploeg van Slot won met 1-0 van PSV (nog in het vorige seizoen), met 0-3 van Feyenoord, met 0-4 van PSV, met 1-0 van Ajax en met 0-2 van Ajax. 

Het AZ van Slot is pas de derde ploeg die in een seizoen uit wint bij alle clubs uit de traditionele topdrie. AZ flikte dat al eens eerder in de clubgeschiedenis, in het kampioensjaar 1980/81. Sparta Rotterdam had in 1962/63 de primeur voor deze bijzondere prestatie.

Dankzij de zege van zondagavond doet AZ weer helemaal mee in de strijd om de landstitel. Ook Feyenoord, dat zes punten minder heeft dan Ajax en AZ, durft weer te dromen. De Rotterdammers moeten dit seizoen nog op bezoek bij AZ en zullen zeker niet naar deze trip uitkijken. Ook PSV moet nog naar Alkmaar. 

'Ajax heeft meer problemen dan een paar voetballers uit vorm'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.