AZ speelt voorlopig 'thuis' in Den Haag

Reacties

AZ blijft voorlopig de thuiswedstrijden in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag spelen. Dat maakte de club maandag bekend.

AZ speelt voorlopig 'thuis' in Den Haag

Een deel van het dak van het AFAS Stadion stortte begin augustus in en om die reden kan AZ de thuiswedstrijden nog altijd niet op het eigen terrein spelen. Eerder werd al bekend dat de Europese thuiswedstrijden van AZ voorlopig nog in Den Haag worden afgewerkt, maar ook in de Eredivisie spelen de Alkmaarders voorlopig thuis in het Cars Jeans Stadion. Daar werden eerder al de Europese wedstrijd tegen FC Mariupol gespeeld en de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Groningen. 'Die wedstrijden zijn uitstekend verlopen en dus helpen we AZ graag uit de brand', zegt Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag.

Ook bij AZ is men blij met deze voorlopige oplossing, zo laat algemeen directeur Robert Eenhoorn weten. 'De samenwerking met ADO is tot nu toe meer dan uitstekend bevallen. We zijn blij dat we tot aan de winterstop de mogelijkheid hebben om onze thuisduels in Den Haag te spelen.'

AFAS Stadion
AZ kan in elk geval tot de winterstop terecht in Den Haag. Het is echter nog niet bekend of de club eventueel al eerder terug zou kunnen keren naar het eigen stadion. AZ heeft namelijk besloten niet alleen het ingestorte deel van het stadiondak te repareren, maar meteen het gehele dak te vernieuwen. Hoelang dat duurt, is nog niet bekend. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.