ADO werpt zich opnieuw op als Europese gastheer AZ

Reacties

Mocht AZ zich donderdag ten koste van Royal Antwerp FC weten te kwalificeren voor de Europa League, dan zullen de Alkmaarders hun thuiswedstrijden afwerken in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Dat meldt AZ woensdag op de officiële website van de club.

ADO werpt zich opnieuw op als Europese gastheer AZ

AZ kan niet terecht in het eigen AFAS Stadion, omdat een deel van het dak eerder deze maand instortte. De werkzaamheden gaan nog wel even duren; het is nog onbekend wanneer er weer gevoetbald kan worden in Alkmaar. AZ moest woensdag echter bij de UEFA één speellocatie doorgeven voor de mogelijke drie thuiswedstrijden in de Europa League.

ADO komt AZ dus opnieuw te hulp. AZ speelde eerder in het Cars Jeans Stadion tegen FC Mariupol (derde voorronde Europa League) en FC Groningen (Eredivisie). 'De eerdere wedstrijden die AZ deze zomer in het ADO-stadion heeft gespeeld, zijn goed verlopen. Dat geeft mij alle vertrouwen voor de komende tijd', zegt Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag.

De 'thuiswedstrijd' van AZ tegen Royal Antwerp werd afgewerkt in het stadion van FC Twente en dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Donderdag om 19.30 uur is de return in het Koning Boudewijnstadion.

Antwerp
Antwerp
nv
1 - 4
AZ
AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.