AZ slijt reservedoelman tijdelijk aan Nürnberg

Reacties

Peter Vindahl vertrekt naar Duitsland. De reservedoelman van AZ verkast op huurbasis naar 1. FC Nürnberg, de nummer elf van de 2. Bundesliga. De Duitse club zocht door de blessure van Christian Mathenia direct een sluitpost.

AZ slijt reservedoelman tijdelijk aan Nürnberg
© Pro Shots

De 24-jarige Deen was vorig seizoen nog eerste keus, maar kwam dit seizoen nog geen officiële minuut in actie voor de Alkmaarders. Dat terwijl eerste doelman Hobie Verhulst ook lang niet altijd overtuigde.

Het contract van Vindahl in Alkmaar loopt nog tot medio 2025. De Noord-Hollanders legden in de zomer van 2021 nog 1,8 miljoen neer voor de lange goalie. In het vorige seizoen kwam hij tot 48 optredens en werd hij zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg, waarvoor hij uiteindelijk niet debuteerde.

Ook in zijn eerste jaar waren zijn optredens lang niet altijd onbesproken. En uiteindelijk raakte hij dus ook zijn plek kwijt. AZ maakt geen melding van een optie tot koop. Behalve Verhulst heeft AZ ook nog de beschikking over de twintigjarige Sem Westerveld. De zoon van voormalig international Sander Westerveld kwam dit seizoen elf keer in actie voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.

Spelersprofiel

Vindahl


Geboortedatum:
16 februari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Helsingør
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
89 kg
Huidige club:
Sparta Praag
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.