AZ slaat tussenronde over na late zege op Dnipro-1

Reacties

AZ is groepswinnaar geworden in de Conference League. Door een late kopbal van Vangelis Pavlidis won de ploeg van Pascal Jansen met 2-1 van Dnipro-1. Dat betekent dat de Noord-Hollanders zich geplaatst hebben voor de laatste zestien in het toernooi.

AZ slaat tussenronde over na late zege op Dnipro-1
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
Dnipro-1
Dnipro-1

De thuisploeg kende de perfecte start. Een fraaie voorzet van Jesper Karlsson werd door Jens Odgaard, die veel ruimte kreeg, knap binnengekopt. Artem Dovbyk kreeg niet veel later een kans om de stand gelijk te trekken, maar Hobie Verhulst keerde zijn inzet. De formatie van Jansen nam het initiatief weer over: Odgaard schoot net over en Sam Beukema kreeg twee grote mogelijkheden op 2-0. De centrumverdediger stuitte eerst op doelman Max Walef en raakte daarna de paal.

Dovbyk bracht de spanning terug in de strijd om de koppositie door vijf minuten voor de pauze een voorzet binnen te tikken. In de rust viel Pavlidis in, en de Griek kreeg gelijk een gigantische kans op 2-1, aangeleverd door goed stoorwerk van Dani de Wit. Pavlidis schoot naast. De Alkmaarders waren in de tweede helft de bovenliggende ploeg, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam het doelgevaar af.

In de slotfase, toen de wedstrijd naar het einde leek te kabbelen, maakte Pavlidis aan alle onzekerheid een einde. Een prima voorzet van Yukinari Sugawara belandde op zijn hoofd, en hij kopte de bal knap naar de hoek. Ondanks een riskante kopbal van Riechedly Bazoer die bijna langs doelman Verhulst in eigen doel belandde, bleek dat de winnende treffer.

Daarmee doet AZ goede zaken voor de Nederlandse coëfficiënt, en ze slaan de tussenronde in de Conference League over als koploper in hun poule. Pas op 9 maart 2023 hoeft AZ weer aan te treden in Europa.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
0
1
12-6
+6
15
2
Dnipro-1
6
3
1
2
9-7
+2
10
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
5-7
-2
7
4
FC Vaduz
6
0
2
4
5-11
-6
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.