AZ overweegt keeper aan te trekken na slecht nieuws over Verhulst

Reacties

AZ kan de komende zes tot acht weken geen beroep doen op Hobie Verhulst. De dertigjarige doelman liep in de verloren topper tegen PSV (0-4) een meniscusblessure op en moet een operatie ondergaan. De Alkmaarders overwegen in januari nu de transfermarkt op te gaan voor een extra keeper. 

AZ overweegt keeper aan te trekken na slecht nieuws over Verhulst
© Pro Shots
HHC
HHC
nv
2 - 3
AZ
AZ

Verhulst startte afgelopen zondag in de basis, omdat eerste keeper Mathew Ryan de rest van het kalenderjaar uitgeschakeld is met een jukbeenblessure en diens vervanger Rome-Jayden Owusu-Oduro het competitieduel met PSV moest laten lopen wegens een handblessure. Verhulst begon onfortuinlijk aan de wedstrijd tegen de koploper door al vroeg een penalty te veroorzaken. Bij dat moment liep de doelman ook de blessure op die hem nu lang aan de kant houdt.

Owusu-Oduro is op tijd hersteld om in het bekerduel met HHC Hardenberg te keepen, maar de spoeling onder de lat wordt wel dun. Woensdag zitten Tristian Kuijsten (18) en Kiyani Zeggen (17) op de bank. 'De spoeling is nu dun', zei Jansen tijdens zijn perspraatje, in de wetenschap dat Ryan naar de Azië Cup gaat als hij op tijd is hersteld. 'In aantal hebben we voldoende keepers, maar ze zijn natuurlijk erg jong. In de winterstop ga ik met Max Huiberts overleggen over deze situatie.'

Inmiddels zitten er vier keepers in de lappenmand bij AZ. Ook Daniël Deen en Sem Westerveld staan aan de kant met blessures.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als AZ besluit een keeper aan te trekken, zal het om een huurdeal gaan. De club moet zich ook buigen over de situatie van Dani de Wit. Hij heeft een aflopend contract en zit regelmatig op de bank. 'Dani is niet blij met de huidige situatie. Ik kan me voorstellen dat hij de komende window gaat gebruiken om zijn situatie in de weegschaal te leggen. Maar voor een transfer heb je drie partijen nodig. Wij gaan kijken wat het beste is voor AZ en wat het beste is voor de speler, maar wel in die volgorde.'

Her en der werd gesuggeerd dat De Wit op de bank zit omdat hij zijn aflopende contract niet verlengt, maar volgens Jansen speelt dat niet mee. 'Voor mij is het aflopend contract van Dani in elk geval geen thema, dat beïnvloedt mijn keuzes niet', aldus de trainer van AZ, die de ziekenboeg ziet leeglopen. Linksback Mees de Wit heeft de groepstraining hervat en gaat mee op trainingskamp, dat van 2 tot 6 januari wordt gehouden in Estepona. Mayckel Lahdo sluit in Spanje aan bij de groepstraining.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.