AZ om meerdere redenen gewaarschuwd voor 'linkerrijtje-beul' NAC Breda

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Speelronde 21 wordt in gang gezet door hekkensluiter NAC Breda en AZ, dat de laatste weken uitstekend presteert.

AZ om meerdere redenen gewaarschuwd voor 'linkerrijtje-beul' NAC Breda

NAC Breda - AZ

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Actueel

• Door een 3-0 verliesbeurt tegen concurrent De Graafschap zakte NAC Breda vorige week vrijdag naar de laatste plaats. AZ is in 2019 nog foutloos. De Alkmaarders pakten negen punten uit drie wedstrijden en staan als nummer vier nu vier punten 'los.'

Alex Gersbach beleefde tegen De Graafschap een NAC-debuut om snel te vergeten. De winteraanwinst leed liefst 33 keer balverlies, een negatief record voor een NAC-speler in deze competitie.

• Dit Eredivisie-seizoen maakte Bjørn Johnsen al vier goals als invaller. De laatste speler van AZ die dat voor elkaar kreeg, was Graziano Pellè. De Italiaan trof zelfs zes keer doel als invaller in het seizoen 2010/11. Door de blessure van Mats Seuntjens zal Johnsen vrijdag echter in de basis staan.

Afgelopen week verloor NAC Breda op pijnlijke wijze bij De Graafschap.

• NAC Breda ging in slechts drie van zijn laatste veertien Eredivisie-duels waarin het de speelronde aanving als rodelantaarndrager onderuit. Die andere elf wedstrijden leverden vier overwinningen en zeven gelijke spelen op.

Als enige Eredivisie-club incasseerde AZ nog geen enkel doelpunt in 2019. De equipe uit Alkmaar hield de nul tegen achtereenvolgens FC Utrecht, Vitesse (KNVB-bekertoernooi), SC Heerenveen en FC Emmen.

Sinds de jaarwisseling creëerde Calvin Stengs liefst acht kansen uit open spel. Alleen Sheraldo Becker (elf afgedwongen mogelijkheden uit open spel) en Martin Ødegaard (negen stuks) troeven de AZ-aanvaller af.

AZ boekte tijdens de voorbije speelronde een overtuigende zege op FC Emmen.

• NAC Breda pakte liefst twaalf punten - van de zestien in totaal - tegen clubs die de dag aanvingen in het linkerrijtje. Daarin hoeft de formatie van Mitchell van der Gaag alleen zijn meerdere te erkennen in Ajax, Feyenoord, PSV en PEC Zwolle.

Historie

• Voor de 34ste keer maakt NAC Breda - AZ deel uit van het Eredivisie-programma. De thuisploeg staat op elf zeges en de bezoekers waren veertien keer succesvol.

• Afgelopen seizoen zegevierde AZ op 17 februari met 1-3 in Breda. Voor de thuisploeg scoorde Umar Sadiq en namens de Alkmaarders troffen Alireza Jahanbakhsh, Guus Til en Mats Seuntjens doel.

De laatste 5 Eredivisie-edities van NAC Breda - AZ:

Seizoen Uitslag
2011/12 2-1
2012/13 2-1
2013/14 3-0
2014/15 0-1
2017/18 1-3

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.