Avondje NAC eenvoudige prooi voor AZ

AZ heeft na een moeizaam begin een overtuigende overwinning geboekt op bezoek bij NAC Breda: 1-3. Het Avondje NAC werd zo een eenvoudige prooi voor de Alkmaarders.

Bij NAC is na de winterstop een opwaartse lijn zichtbaar en daar kwam ook AZ - waar de zieke Teun Koopmeiners werd vervangen door Mats Seuntjens - in de beginfase achter. Mitchell te Vrede kreeg al vroeg een goede kopkans en had in de vierde minuut oog in oog met doelman Marco Bizot zelfs moeten scoren, maar schoot tegen de keeper aan.

Na twintig minuten was NAC uitgeraasd en kwam AZ beter in de wedstrijd. In de 32ste minuut leverde dat de 0-1 op. Wout Weghorst legde de bal uitstekend terug op Alireza Jahanbakhsh, die vanaf vijftien meter de bovenhoek vond. Een paar minuten later dacht Guus Til de 0-2 te maken, maar zijn pegel spatte uiteen op de lat.

NAC mocht van geluk spreken dat Nigel Bertrams in het laatste kwartier tot vier keer toe reddend optrad en verdere schade voorkwam in de eerste helft. In de tweede helft kon de doelman meer AZ-goals echter ook niet meer voorkomen.

Bij de fraaie 0-1 van Alireza Jahanbakhsh was NAC-goalie Nigel Bertrams kansloos.

Bertrams was kansloos bij de 0-2 van Guus Til, omdat het schot van de middenvelder van AZ van richting veranderd werd door Angeliño. Vijf minuten later werd ook een inzet van Mats Seuntjens aangeraakt en bleef Bertrams wederom een antwoord schuldig.

AZ speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit, al moest het vlak voor tijd nog wel een tegentreffer slikken. Een kopbal van invaller Umar Sadiq werd nog gestopt door Bizot, maar uit de rebound schoot de spits alsnog raak: 1-3. Door de zege staat AZ met vijftig punten stevig op plek drie. NAC bekleedt de vijftiende plaats met twintig punten na 24 duels, slechts drie punten boven de degradatiestreep.