AZ moet Steinsson en De Zeeuw thuis laten

Grétar Steinsson en Demy de Zeeuw reizen niet naar Sint-Petersburg, waar voor AZ de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi begint.

AZ moet Steinsson en De Zeeuw thuis laten

Trainer Louis van Gaal moet beide basiskrachten missen vanwege lichte blessures. Steinsson, die zondag tegen SC Heerenveen in de rust moest afhaken, heeft last van een liesblessure.

De Zeeuw leek de wedstrijd tegen SC Heerenveen goed te hebben verteerd. Maar maandag bleek de middenvelder toch een scheurtje in een spier in een bovenbeen te hebben opgelopen.

Maarten Martens maakt wél deel uit van de selectie voor het duel in Rusland. De Belgische middenvelder maakte maandag met de Alkmaarse beloftes een uur vol. 'En die zestig minuten heeft hij zonder problemen kunnen spelen. Hij is gewoon weer fit', vertelde Van Gaal.

Mogelijk voegt Van Gaal nog een belofte toe aan zijn selectie, die voorlopig uit zeventien man bestaat. 'Misschien dat ik Marko Matic nog meeneem, maar hij komt morgen pas terug van kwalificatieduels met Oranje Onder-19. Het zou kunnen, maar ik denk het niet.'

Meer keuze heeft Van Gaal niet om zijn selectie getalsmatig op peil te brengen. 'Dat is moeilijk met de visa die nodig zijn voor Rusland. Twee weken geleden kon ik natuurlijk ook nog niet weten dat er nu zoveel geblesseerden zouden zijn. Maar tegen Fenerbahçe gingen er ook maar veertien spelers mee. En toen werd het 3-3 en gingen we uiteindelijk een ronde verder.'

Bekijk hier al onze video's